БлогиДецентралізація чи хаос?

Децентралізація чи хаос?

-

- Advertisment -

Хотілося б поверхнево переглянути всі підводні камені децентралізації, яка є прямим протиріччям Конституції України та, швидше за все, нагадує окупацію влади на рівні територіальних громад місцевими владцями, які під сопілку земельних магнатів потихеньку прибирають до рук державне та комунальне майно та земельку у межах новоспечених ОТГ.

Проблема номер один – люди, які прийшли працювати у виконкоми ОТГ, не мають відповідних посадових інструкцій, не знають, хто і що має робити. Як буває в часи революційного хаосу, кожен набирає повноважень на свій розсуд. Так, міські голови ОТГ зідзвонюються один із одним, як і весь штат рад ОТГ, який притягнуто за вуха до владних крісел. І, зрештою, всі ці ділки при вирішенні питань різного характеру, діють навпомацки на свій страх і ризик. І, як завжди буває, такі горе-реформатори працюють на власну кишеню, а про людські очі – на перспективу.

Кому як, а мені (та й не мені одному думаю) в голову не вкладається радість місцевих горе-реформаторів від такої перспективи. Незрозуміла і одержимість деяких осіб, котрі, не дослухаючись до людей, не радячись з громадськістю, наплювавши на інтереси простих мешканців міста, прагнуть зробити все наперекір здоровому глузду. Так можуть діяти лише чужинці, зайди, варвари, руйнівники, яким байдужа доля як нині живучих, так і прийдешніх поколінь. Вони здатні приймати лише ситуативні рішення, виконувати чиїсь розпорядження. Ніколи не повірю в благочестивість тих, хто на свята ходив до церкви, а по буднях молився на портрет Януковича у власному кабінеті, приймав срібняки-подачки від партії регіонів, жив, цінуючи лише особистий комфорт і вигоду. Майдан чомусь не виробив люстраційних принципів, котрі не допускали б до влади регіональних прихвоснів, з мовчазної згоди і за сприяння яких відбувалася руйнація країни. Провінційні вожді сьогодні шматують район так, як хотів пошматувати всю країну Путін, висунувши вимоги федералізації України. Завдяки волі Президента і українського народу цього не сталося в масштабах держави. Але те, що ми бачимо на теренах Шполянщини сьогодні – не що інше, як федералізація в мініатюрі.

"Розділяй і володарюй!" – цинічний принцип, яким керуються старі і "новоспечені" вожді. Підсумком "володарювання" стане утворення бідних і ще бідніших ОТГ, поява зайвих сіл і непотрібних людей, занепад інфраструктури і зубожіння людей. Це і є реальне майбутнє, до якого ведуть нас тутешні фарбовані децентралізатори, а разом із ними ті, котрі й близько від району не пробігали. Так їм вигідно: "Розділяй і володарюй!"

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами. До простору «Затишно space» черкащанки могли прийти разом зі своїми...

Поліція повідомила деталі смертельної ДТП на Уманщині

Автопригода сталася біля села Паланка Уманського району. Зіткнулися автомобілі ВАЗ та Fiat, внаслідок чого є загибла і постраждалий. За...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x