Блоги«Даві хахлов!» – данєцька відповідь на «Спасібо жителям Донбаса!»

«Даві хахлов!» – данєцька відповідь на «Спасібо жителям Донбаса!»

-

- Advertisment -

В українському суспільстві часто і на різних рівнях обговорюють ті чи інші прояви ксенофобії, що на жаль мають місце в Україні щодо представників різних національних меншин. Та чи не найчастіше гонінням в Україні піддаються не хто не-будь, а власне, представники титульної нації – української. Яскравий ксенофобський випад щодо українців мав місце 5 серпня у Донецьку на «Донбас Арені» під час матчу футбольних команд «Шахтар» – «Динамо». Фанати «гірників» демонстративно палили шарфи із сиволікою київського клубу і скандували гасло «Даві хохлов!».

Факт майже зовсім не був висвітлений пресою, так, начебто, нічого і не було.

Утиски за національною ознакою в нашій державі не вітають, і прояви ксенофобії переслідуються за законом. Скандування гасла «Даві хахлов» – це не що інше як прояв ксенофобії.

Звичайно, донецькі футбольні фанати можуть сказати, що горлаючи «Даві хохлов!» вони не мали на увазі всю українську націю, а лише фанатів «Динамо». Їх вони презирливо називають «хахлами». Цю образливу назву щодо українців досі широко використовують затяті україножери із числа прибічників ідеології російського великодержавного шовінізму. Попри історичну правду, вони впевнені що української нації не має, не буде і ніколи не було. А значить ні держави такої бути не повинно ні народу. Тож, шовіністичне гасло «Даві хахлов!» не що інше як заклик до фізичного винищення українців. І де? – В Україні. Парадоксально, але факт.

Повторюю, ксенофобія у нас переслідується за законом. Факт не тільки мав місце і але й був зафіксований, у тому числі і на відео. Відповідно, правоохоронні органи мали б порушити кримінальне провадження. А в його рамках встановити особи виконавців та організаторів. Враховуючи, що і керівники і рядові члени фанклубу «Шахтаря» відомі, це цілком можливо і не так вже й складно. Натомість маємо повну тишу. Кримінальне провадження не відкривають, відповідно і ксенофобів не шукають.

Складається враження, що українців почали лякати примарою громадянської війни, якшо вони надумають вийти на вулиці із антиурядовими гаслами.

Кілька місяців тому фанати «Динамо» скандували на матчі інше гасло: «Спасіба жителям Донбаса…», яке одразу стало відомим, оскільки образливо зачіпало особу Президента. Цей факт так само пройшов повз увагу ЗМІ, і враховуючи збіг із останнім випадком, то, мабуть, це сталось не випадково. Зате реакція правоохоронців зокрема і влади загалом була вельми бурхливою.

Приклад – те що сталось із рядовим підприємцем, який виконував замовлення на виготовлення футболок із гаслом: «Спасибо жителям Донабаса, за Ананаса». Тобто за переінкшену фразу, що після відомих подій набула у народі шаленої популярності. Підприємця так запресували, що він емігрував з країни, попросив політичного притулку і отримав його у одній із республік колишньої Югославії…

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Із Черкас на передову їздить пересувний стоматологічний кабінет

Із Черкас в зону бойових дій їздить пересувний стоматологічний кабінет. Цей проект почав діяти ще з 2015 року. Тоді...

У черкаській школі відкрили меморіальні дошки 

У Черкаській загальноосвітній школі №4 відбулося відкриття меморіальних дошок на честь двох випускників цього навчального закладу. Про це повідомляє...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x