БлогиЦьогоріч холодноярські підсніжники через температуру "понижчали" (ФОТО)

Цьогоріч холодноярські підсніжники через температуру "понижчали" (ФОТО)

-

- Advertisment -

9 березня поїхали з друзями в Холодний Яр, щоб подивитися, як після довгої зими життя повертається в ліс. А саме побачити унікальну колонію підсніжника складчастого. Ця квітка занесена до Червоної книги і зустрічається в Україні лише в Криму і в Холодному Яру. Зараз так виходить, що лише в Холодному Яру.

Ми слідкували, щоб не наступати на квіти. Проблема в тому, що із збільшенням популярності місця (нещодавно про нього був репортаж в кількох ЗМІ, включно із телебаченням), ризики ненавмисного знищення квітів зростають. Люди, зачаровані білими галявинами і ароматом моря підсніжників, перестають дивитися під ноги і затоптують квіти.


 

Завдяки волонтерам, які охороняють квіти і вдень, і вночі, загроза викошування квітів торгашами зникла. Але ті вочевидь знаходять інші місця, оскільки квіти з'являються в продажу в центрі міста. Особисто переконався, що з цим можна боротися звертаючись до міліції. На мою думку, проблему знищення підсніжників та інших червонокнижних квітів можна було б значною мірою вирішити завдяки наступним крокам:

1. Масовим зверненням у міліцію з приводу незаконної торгівлі. Повз тіток з квітами щодня проходять тисячі людей, але лише одиниці звертаються з цього приводу до міліції.

2. Тиск суспільства, зокрема екологічних громадських організацій та просто небайдужих громадян, гадаю, змусить міліцію діяти активніше, а не "заради галочки". Адже це реальна ганьба, що в центрі міста кожного дня займаються незаконною торгівлею, тим більше червонокнижними квітами, а міліція не звертає уваги.

3. Пояснення через ЗМІ, а також в школах і вишах про потребу в збереженні червонокнижних квітів і злочинності продажу цих рослин. Помітив, що покупцями букетів першоцвітів часто стають молоді люди старшого шкільного-студентського віку. Якщо люди відмовляться купувати – продавці зникнуть".

День в день рік тому ми були на тому ж місці і тоді підсніжники були вищі, серед них вже досить багато було пролісків. Цього ж року очевидно середня температура була нижчою, тому пролісків побачили небагато.

Всі світлини Дмитра Замкового

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Дмитро Замковий
Дмитро Замковий
Черкаський художник
- Advertisement -

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

ПАТ “Черкасиобленерго”: якими сервісами для передачі показів лічильника користуються черкащани

Для коректного формування оплати за електроенергію, щомісяця споживач повинен передавати оператору системи розподілу покази електролічильника.  Для цього у ПАТ...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x