БлогиЦі незамінні "Черкаси"…

Ці незамінні "Черкаси"…

-

- Advertisment -

Вчора мені зателефонували друзі з Волновахи. Зателефонували та повідомили нові напрямні у бойовій діяльності колись батальйону територіальної оборони № 14 "Черкаси", а з недавнього часу по велінню та хотінню сюрреального, але дуже впливового Генштабу – просто батальйону у складі однієї з ОМРР, гвинтика великих і могутніх ЗСУ.

Так от, вчора комбат полковник Микола Петрович Радченко, "не мудрствуя лукаво", заявив присутнім у Волновасі солдатам та офіцерам ввіреного поки що йому підрозділу, що ротація для особового складу колишньої в. ч. п. п. 2332 скасовується на невизначений термін. У зв’язку з тим, що батальйон реорганізовано, а існування в новій іпостасі хоч і передбачає усілякі ротації, але десь потім. Жити по-новому, так жити по-новому чи не так?

Звичайно, що подібна новина не викликала хвилю позитивних емоцій у солдат та офіцерів, які вже перебувають на передовій протягом чотирьох місяців. І хоча старші офіцери за цей час примудрилися по кілька разів побувати у відпустках та підлікувати здоров’я, більшість бійців задовольнялася 10-тиденними відпустками.

Не викликали новина про скасування ротації і у родичів бійців в. ч. п. п .2332, які, за моєю інформацією, вже збираються перекривати черкаську дамбу, щоб влада і обласна, а через неї і київська їх точно почула. Та повернула їм чоловіків!

Але батальйон таки збираються переміщувати. Зовсім поряд, у с. Бугас – між тою самою Волновахою та Новотроїціким. В пристріляні "сєпарами" окопи без бліндажів та інших розкошів. Справжнє батальйонне дежавю, коли на початку вересня бійці відмовилися послужити гарматним м’ясом та вийти на запропоновані позиціі. Тоді суттєву допомогу надали наші друзі Наталка Чангулі, Оксана Соколова, Сергій Оратовський та інші представники всеукраїнських ЗМІ, як винесли проблему на загальноукраїнський рівень і по суті врятувати сотні солдатських життів. А офіцери, які тоді самі ініціювали "бунт" та "численні інтерв’ю", після порушеною військовим прокурором кримінальної справи виявилися "справжніми героями, які роздушили гідру дезертирства". Є думка, що і цього разу старші офіцери батальйону виявляться нібито і не проти скасування ротації. Хоча із засобами масової інформації готові спілкуватися як солдати, та і їхні дружини у Черкасах та області.

Цікаво, як влада збирається виконувати заходи чергової мобілізації, старт якої заплановано на 20 січня 2015 року.

"По мобилизации в Вооруженные Силы должны призываться исключительно патриотически настроенные граждане, физически подготовленные к военной службе и морально и психологически здоровые. Ни в коем случае нельзя допустить, чтобы больные, психологически непригодные люди попадали в ряды Вооруженных Сил", — сказав Президент України Петро Порошенко. Хто ж повірить у нові обіцянки, якщо старі ніхто виконувати не бажає.

А може, анонсуючи місцеві вибори-2015 та наявність в Україні 240!!! тисяч місцевих депутатів, сільських селищних та міських голів, почати мобілізацію з них?!! Нехай "захисники народних інтересів" власним прикладом доведуть, що здатні захистити власний народ не лише язиком.

Скажу лише, що черкаські народні обранці здатні не лише укомплектувати батальйон, але й озброїти його найновішою зброєю з авіацією та танками включно. Якщо тільки геморой їх перший не переможе, як переміг героїчних генералів Генштабу з великими мускулистими животами.

Втім, здається, черкаські народні обранці, також володіючи цією інформацією, допомагати бійцям і не збираються. Звичайно, набагато краще розмістити десяток героїчних фото зі зброєю на якесь свято, а там гляди і статус не забариться. Це ж лише бійці досі не мають довідок встановленого Постановою КМУ зразка? А навіщо вони їм у Бугасі?

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Володимир Мамалига
Володимир Мамалига
журналіст, колишній депутат міської ради
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x