БлогиЧому Програму соціально-економічного розвитку обговорюють за спинами депутатів?

Чому Програму соціально-економічного розвитку обговорюють за спинами депутатів?

-

- Advertisment -

Під час засідання земельної комісії сталася цікава і в той же час дивна річ. Прийшов секретар міської ради пан Радуцький і зі словами "Ми ж домовлялися" забрав депутатів з різних фракцій до себе в кабінет.

Там вони почали обговорювати Програму соціально-економічного розвитку, яку ще має затвердити виконком, а після цього сесія міської ради. Інших депутатів з "недружніх фракцій" до обговорення не залучили і навіть не запросили.

ПСЕР – це документ, за яким житимуть і розвиватимуться Черкаси протягом року. В цій програмі визначено: які дороги і тротуари асфальтуватимуться, де в школах мінятимуть вікна, де проводитимуть ремонти тощо.

Олександр Радуцький, коли претендував на посаду секретаря, говорив, що консолідуватиме фракції, залучатиме депутатів до різних комісій і обговорень. Коли йому це потрібно для піару, то він скликає журналістів, демонстративно зве всіх в кабінет № 206, де є веб-камера, показує бурхливу діяльність. Зараз він почав висмикувати потрібних депутатів і вести з ними кулуарні перемовини. То де ж відкритість і публічне обговорення, пане секретар? Де консолідація депутатського корпусу.

Фракція вільних демократів перебуває в опозиції до існуючої більшості, так званої "групи 31" на чолі із Олександром Радуцьким. Але наша фракція має найбільшу кількість депутатів. І нехтувати голосами виборців, які віддали за ПВД свої голоси – не варто. Ми обиралися, нам довірили, ми внесли свої пропозиції до Програми соціально-економічного розвитку. Натомість ми бачимо зараз колуарщину, перетягування ковдри на себе, вирішування проблем міста за зачиненими дверима.

Якщо ж утворилася певна більшість, то варто чесно і відверто вийти до людей і сказати: "Ми маємо 31 голос, і на вас нам начхати". Показати коаліційну угоду, заявити довкола чого об’єдналися і взяти на себе відповідальність за все те, що відбувається в місті. А то виходить так, що рішення ухвалюються в кабінеті, а відповідальність несуть всі 60 депутатів. Так не має бути!

Пропоную:

– відкрито під камерами проводити обговорення Програми соціально-економічного розвитку;

– запрошувати на обговорення усі фракції, усіх депутатів, обраних від мажоритарних округів;

– припинити грати на публіку, а взятися за роботу;

– забути про власні обідки і амбіції, а працювати на громаду Черкас, яка нас обрала.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Руслан Зоря
Руслан Зоря
депутат Черкаської міської ради від "Громадянської позиції"
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x