БлогиЧи є межа людської підлості і шкурництва?

Чи є межа людської підлості і шкурництва?

-

- Advertisment -

Чи є межа людської підлості і шкурництва?

Після розгляду одного з питань по сьогоднішній земельній сесії в мене виникли величезні сумніви. Більш того, ситуація, що виникла, руйнує будь-які ілюзії про зміни у МВС. Питання № 77 порядку денного "Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам (Чорненький В. М. та інші)".

Громадянин Чорненький В.М. – майор міліції, заступник начальника одного з райвідділів міста Черкаси, колишній працівник УБЕЗу, підлеглий самого генерал-майора Пустовара. Вже отримав статус учасника бойових дій (перебував місяць в березні 2015 року в м. Авдіївка). Звернувся як учасник бойових дій за отриманням земельної ділянки.

У мене питання: скільки сержантів, лейтенантів з тих перших ротацій, що були в Луганському аеропорту під Новогеоргіївкою, вже отримали земельні ділянки? Звичайно ж, мені апелюють, що вони не звертались. Так і в разі звернення вони їх не отримають, бо, бачте, в нас немає вільних земельних ділянок в місті (є, але для дуже "правильних" людей).

Така ж ситуація із іншими бійцями. Знаю бійців із 25 бригади, 128 бригади, з "Січі", з "Айдару", які так і не отримали землю, бо на їхню заяву надходила відповідь, що вони мають надати викопійовки, довідки і блаблабла (доходило до того, що без нагрудного знаку до посвідчення УБД заяву завертали). І це все вони мали готувати за 10 днів своєї відпустки. Не встигали – не отримали землі. А майор знайшов час підготувати всі документи, отримати статус УБД. Але це все оціночно.

Законне право він має на отримання своєї землі. От тільки як і на яких умовах нині їздять міліціонери в АТО, теж знають, напевно, всі в місті. Коли були активні бойові дії, то добровольців було не дуже багато – їздили по два, три рази одні й ті самі. Нині ж, щоб поїхати, треба вирішувати через знайомих щоб втовпитись. Проте хай би й так.

Але пан майор дозволяє собі вийти на трибуну і сказати, що він представляє інтереси "інших" з проекту рішення. А це така (чи такий) собі громадянин України Шевченко Л. С. Переселенка, яка багато допомагає переселенцям, а тому, на думку пана майора, теж має право отримати землю разом з ним одним проектом рішення.

Що це було? А я вам відповім. Високопосадовець із міліції, скориставшись своєю посадою, поїхав на Схід у спокійніший час задля отримання статусу УБД, а потім отримати на основі цього земельну ділянку. От тільки провтикав, що він буде чи не першим і єдиним хто її отримує в цей день за статусом УБД. Нікому землі немає, а майору із Черкас є. Але йому, мабуть, мало своїх 10 соток, тому він вирішив зробити своєю сусідкою чи сусідом Шевченко Л. С. А потім би виявилось, що сусіди хочуть йому продати свої 10 соток.

І це тільки початок. Скоро черга стоятиме із "учасників бойових дій", які сиділи в Авдіївці в 2015 році, а нині працюють майорами, підполковниками, полковниками міліції, слідчими прокуратури, а то може й в СБУ і хочуть отримати свою земельку. Натомість ті міліціонери, рядові співробітники прокуратури, СБУ, військові, нацгвардійці, добровольці, що рік перемахували своїми животами Донецьку земельку, отримуватимуть відповіді, що вільних ділянок немає. Так у негідників не вийде, і мені однаково, які в них посади, зв'язки чи можливості. В мене нічого немає і докуповувати нічого не планую. І в сім'ї моєї немає, тому натиснути на мене не вийде. І землю отримуватимуть чесні міліціонери, а про їхню чесність я запитуватиму у тих хлопців, які з ними лазили в окопах 2014 року. Дякувати долі, мені пощастило бути знайомими і з такими ПРАВООХОРОНЦЯМИ.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ярослав Нищик
Ярослав Нищик
депутат Черкаської міської ради, ВО "Свобода"
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x