БлогиЧи хоче влада почути думку холодноярців щодо створення Національного...

Чи хоче влада почути думку холодноярців щодо створення Національного парку?

-

- Advertisment -

Хочу подякувати першому віце-спікеру Верховної Ради Ірині Геращенко за увагу до проблем малої Батьківщини. Черкащина дійсно заслуговує на всебічну увагу своїх відомих земляків.

Ще раз маю наголосити, що партія "Укроп" не противник ідеї створення Національного природного парку "Холодний Яр", ми проти підходу влади і методів, якими це намагаються реалізувати.

Проводяться круглі столи-обговорення, на які представників місцевих громад забувають запросити, запроваджуються ініціативи, а жителів Холодноярщини просто ставлять перед фактом. Такі дії можна було б зрозуміти тільки у випадку повної пасивності, або відсутності сільських громад, але, враховуючи кількість звернень жителів до Президента України, бачимо, що це не так. Тому шлях, який обрала сьогоднішня влада – це хибний шлях!

В Україні створено понад 40 національних природних парків, але це не захищає їх від системних порушень заповідного режиму (вирубки лісу, браконьєрства, утилізації відходів, тощо), про що регулярно повідомляють природоохоронці. На варварське ставлення до природного скарбу держава заплющує очі.

Можливо, пані Ірино, слід було б зустрітися саме із сільськими громадами цих сіл і самій почути думки людей та їх аргументи із цього приводу? Ми готові долучитися до організації подібного заходу.

Більш вагомим у даному випадку вбачаємо недопущення скасування мораторію на вивіз лісу-кругляку із України. І у цьому питанні – захисту українського природного середовища від експортування – ми готові підставити Вам своє плече і спільно переконувати Президента України у хибності його рішення.

І ще. Черкащина дуже потребує допомоги у вирішенні питання повернення палацово-паркового ансамблю архітектурно-ландшафтного комплексу "Садиба Даховських" у с. Леськове на Монастирищині у власність громади, його збереження та відтворення.

Ми були б дуже вдячні Вам за допомогу у вирішенні цього питання, яке є не менш важливим і для збереження історико-культурної спадщини України, і для її популяризації у світі. Адже аналогів цьому шедевру в Україні більше немає.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Руслан Зоря
Руслан Зоря
депутат Черкаської міської ради від "Громадянської позиції"
- Advertisement -

Пік арктичного вторгнення на Черкащині минув: очікується поступове потепління

Вісь висотної холодної улоговини зміщається на схід, а це значить пік арктичного вторгнення на Черкащині минув. Про це повідомляє...

Смілянина засудили до п’яти років ув’язнення за збут гранат

Жителя Сміли позбавили волі на п’ять років за незаконний збут гранат, які він намагався продати за тисячу гривень. Про...

Цікаве:

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x