БлогиЧи потрібні шокери поліцейським?

Чи потрібні шокери поліцейським?

-

- Advertisment -

1. Копів убивають відморозки, їх змусять постійно носити бронежилети, їм потрібно тренуватися сотні і тисячі годин.

2. У країні тисячі одиниць нелегальної зброї будь-якого виду, тисячі "типу журналістів" і "типу членів громадських формувань" з травматичними пістолетами, які не мають жодного стосунку ані до журналістики, ані до охорони громадського порядку.

3. "Пересічні" споживачі послуг МВС, назвемо нас усіх так, не мають ані закону про обіг зброї, ані реального права на самозахист, ані доступу навіть до тих самих шокерів, які, нагадаю, зараз поза законом.

І міністр говорить про новий спецзасіб, який допоможе?

Замість того, щоб відкрити громадську дискусію, про те, якими мають бути взаємні стосунки копа і громадянина, якого цей коп зупиняє – МВС в односторонньому порядку вимагає "презумпцій" і збирається додавати в перелік спецзасобів шокери. Як правильно сказала юрист Олена Тищенко, всі презумпції вже є в законі. Про те, що поліцейський вимагає, а громадянин виконує його законні вимоги. Якщо МВС вважає, що потрібно цю модель змінювати (з руками на кермі, на голові, та хоч в…) – при всій повазі до безпеки патрулів, це треба обговорювати, ставити запитання: що суспільство готове прийняти?

Я не зрадофіл, але масштаб проблеми в нашому МВС мене вразив. Це рівень ток-шоу.

P.S. Із особистого досвіду: в США існують цілі кампанії проти застосування тазерів (дистанційний шокер) через ймовірність (!) заподіяння важких наслідків. Забагато смертельних і важких випадків при застосуванні до хворих на серце і вагітних, дані ACLU. У різних штатах цей, в цілому ефективний спецзасіб може братися і не братися на застосування поліцією.

Цікавий тест: чи буде дозволено носіння шокерів для самозахисту громадянами? You wanna bet?

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Микола Кудрявцев
Микола Кудрявцев
Екс-депутат Черкаської міської ради
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x