БлогиЧеркаси безславно втратили 2 бали

Черкаси безславно втратили 2 бали

-

- Advertisment -

For never was a story of more woe…

З травня 2015 року я здійснюю моніторинг рівня прозорості, участі та доброчесності Черкаської міської ради в контексті виконання вимог чинного законодавства та усталених міжнародних стандартів.

Показник "участі" передбачає моніторинг власне відвідання представниками громадськості та ЗМІ різних заходів, які стосуються міського бюджету, а також забезпечення можливості такого відвідання з боку органу місцевого самоврядування.

Сьогодні Черкаси безславно втратили 2 бали: на тендер 07.09.2015 громадськість в моїй особі не пустили.

Цей візит був моніторинговим: спершу був оформлений інформаційний запит, в якому запитувалась інформація, як представники ЗМІ та громадськості беруть участь в засіданнях комітету з конкурсних торгів. Відповідь була дипломатичною: порядок участі визначений ч.4 ст.9 Закону України "Про здійснення державних закупівель".

Ця частина проголошує: "Під час проведення процедур розкриття пропозицій конкурсних торгів мають право бути присутніми представники засобів масової інформації та уповноважені представники громадських об’єднань. Замовники зобов’язані забезпечити безперешкодний доступ представників засобів масової інформації та громадських об’єднань на їхню вимогу до процедури розкриття пропозицій конкурсних торгів та право на фіксацію технічними засобами".

Я вирішила відвідати перше ж засідання, на яке могла потрапити. Глянувши на сайті Черкаської мсіької ради, я зрозуміла, що найближче засідання буде 9.09.2015 о 15.00. Але сьогодні на прес-конференції Олександр Радуцькийсказав: "Офіційно повідомляю, що сьогодні відкриють тендерні процедури на придбання тролейбусів" (infomist.ck.ua). Перепровіривши, я зрозуміла, що завчасного інформування на сайті Черкаської міської ради не було. Але нехай, я все одно пішла… і спіймала облизня.

Член комітету з конкурсних торгів на ймення Олександр Володимирович (прізвище назвати відмовився) не пустив мене, бо я не мала посвідчення. Про необхідність його пред'явити я, мабуть, мусила здогадатися, бо ні в Законі, ні на сайті, ні в листі-відповіді, я такої інформації не знайшла. Більш того Закон України "Про об'єднання громадян" не передбачає видачу подібних посвідчень, хоча я, в разі потреби, могла б отримати довіреність керівника організації. Але, як я вже зазначала, знання про це не прийшло до мене нізвідки.

Нижче я подаю скрин-шот відеотрансляції засідання, який я зробила, повернувшись до офісу. Така трансляція, звісно, є ознакою прозорості роботи. Але по критерію участі Черкаська міська рада втратила 2 бали. Жаль.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Алла Юрковська
Алла Юрковська
громадський активіст
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x