БлогиЧДТУ лихоманить через нового ректора

ЧДТУ лихоманить через нового ректора

-

- Advertisment -

Колектив Черкаського державного технологічного університету почало лихоманити з приходом нового виконуючого обов’язки ректора.

19 червня 2015р. представили ректорату викладача кафедри економічної теорії банківської справи доктора економічних наук НазаренкаС.А. В університеті його більше знають як арбітражного керуючого (ухвала суду додається), технічного кандидата, який балотувався то в нардепи, то на посаду ректора ЧНУ (4 голоси). З першого дня незнайомі і "давно знайомі" обличчя (ті, кого рішенням комісії ЧДТУ по результатам перевірки ДФІ в квітні-липні 2014 р., було запропоновано піти з університету за завдані збитки навчальному закладу – рішення комісії додається) заполонили університет. Вони вимагали різні документи, переглядали папери, які носили в руках викладачі та персонал – в кожному вбачаючи ворога університету.

Вражає той факт, що ректор вже більше місяця перебувала на лікарняному. Вона не була ні попереджена, з неї не було взято ніяких пояснень. Просто волею міністра розірвано контракт. Останнім часом Тамара Качала активно виступала за автономію навчального закладу. Нагадаємо, що керівник останньої перевірки прямо з трибуни заявила колективу, що мета перевірки – можливе приєднання навчального закладу. Потім це підтвердив представникам колективу заступник міністра Гевко А.Є. Голова ОДА Юрій Ткаченко висловив свою думку на брифінгу про доцільність існування в області великого навчального закладу з кількістю студентів понад 10 тис. осіб (в ЧДТУ та ЧНУ сьогодні навчається близько 6 тис. осіб).

Завдяки активній позиції студентів, сотні яких вийшли на мітинг до ОДА за автономію вишу, викладачів, які декілька раз їздили до Міністерства освіти, нам вдалося домогтися листа від облдержадміністрації та облради про підтримку ЧДТУ, як окремого навчального закладу.

Що зараз відбувається в нашому університеті. Перший наказ, який видає в.о. ректора – це відміна конкурсу на заміщення вакантних посад завідувачів кафедр та професорів (наказ додається).

Це тоді, коли вся процедура була закінчена і на наступний день мало бути голосування на вченій раді. Наказ підписаний одноосібно і безпідставно. Обурений колектив зібрався на збори вимагаючи пояснень. Зляканий в.о. поїхав за заступником губернатора В. Ковалем та і вдвох вони не змогли пояснити чому конкурс відміняється. Все прояснилося ввечері, коли Назаренко пояснив одному з викладачів, що йому потрібні місця для "опозиції", яка допомогла йому прийти до влади. Зокрема, 1 липня 2015року на вакантні посади призначені люди, які наближені до попереднього керівництва, зокрема, начальником міжнародного відділу Дмитро Тележинський та інноваційного центру чоловік Наталії Леги Альберт.

То хто ж ця так звана "ОПОЗИЦІЯ", яка так хоче місць завідувачів кафедр. Нас підтримали кафедри, вчені ради та трудові колективи факультетів. А опозиція – це ті люди, які звільнились після перевірки дерфінінспекції та ті, яких звільнив попередній ректор – ексрегіонал Юрій Лега (знамениті Новілова, Одінцов, Чижиков, Тележинський, Буравченко і т.д.). Вони цілий рік брудом обливали виш, пишучи скарги в усі можливі інстанції, тепер це одна команда, яка прийшла і хоче реваншу.

Більше сотні відремонтованих аудиторій, новий пандус, місця загального користування, студентські гуртожитки, куди роками не ступала нога ремонтників, підготовані до зими корпуси, це для них не результат. Жодного дня затримки заробітної плати за рік, вже отримані наперед відпускні та оздоровчі – навіть працівники-старожили бухгалтерії не пам’ятають такого за останні 15 років, але прагнення Ю. Леги до реваншу разом з тими з ким було пограбовано університет в попередні роки, зробили свою справу.

В.о. ректора навіть не дочекався, доки Тамара Качала повернеться з лікарні для передачі ключів від свого кабінету: 1 липня 2015року двері були зламані працівником сторонньої служби, за отримані "послуги" були перераховані державні кошти.

Рейдерство продовжується, університет дестабілізовано – погрози розправи, втрати робочих місць, а значить і зрив вступної компанії. Влада не чує, мовчить і радіє за тих, хто обіцяє підтримки електоратом на виборах. Їм все одно: це буде кращий технічний заклад в регіоні чи придаток до чогось. Ці люди за десятки років в університеті довели, що їм це байдуже. Єдине не врахував ніхто з них – люди вже не ті, вони побачили як можна жити і працювати, мовчати не будуть.

Колектив ЧДТУ ніколи вже ніколи не дасть над собою познущатись.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

У Черкасах відновив роботу велопатруль

Від сьогодні на вулицях Черкас знову з'являться велопатрульні. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Вони продовжать роботу з...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x