БлогиЧас понтів

Час понтів

-

- Advertisment -

Зараз – час понтів. Школярі ходять з накрученими смартфонами, які, по суті, потрібні тільки бізнесменам, і замість бізнес-додатків качають на них ігрульки. Недоменеджери з зарплатою 40 тисяч їздять на машинах за пару мільйонів. Сільські злидарі влаштовують весілля в найкращих традиціях кавказьких весіль 19-го століття – 100500 гостей, тонни вина і їжі, кілька днів святкування… Все це – виключно для того, щоб побачили оточуючі. Щоб бути "не гірше за інших". Щоб позаздрили.

Понти стають заразними. Необхідність красуватися диктується сучасним суспільством навіть тому, хто цього спочатку не хоче. Якщо у школяра у єдиного в класі немає айфона, його вважатимуть лохом. Якщо офісний планктон викладає у відпустці фотки з дачі, а не з Туреччини або Єгипту – його вважають злидарем. А у будь-якого бізнесмена всі знайомі мало не вимагають, щоб він їздив на величезному позашляховику. Інакше неправильний бізнесмен.

Чим небезпечні понти – зрозуміло. По-перше, людина обмежує свої фінансові можливості, витрачаючи кошти не на розвиток, а на зовнішню мішуру. Влазить у рабські кредити. По-друге, починає оцінювати себе з точки зору "що скажуть оточуючі". Власна самооцінка починає залежати від чужої думки. І по-третє, ця необхідність "не бути, а здаватися" в'їдається у свідомість і стає головною метою.

Необхідність понтуватися нав'язується суспільству капіталістичною системою, щоб продавати непотрібні людям товари і послуги. Для того, щоб масово впарювати непотрібні людям речі, потрібно переконати їх, що володіння цими речами є ознака крутизни.

Щоб не підсаджуватися на потребу красуватися, потрібно позбутися залежності від думки оточуючих. І коли вам буде начхати, що про вас думають інші, ви помітите, що поваги в очах оточуючих нітрохи не поменшало, скоріше навпаки. А якщо витрачати гроші і час замість понтів на додатковий розвиток – через якийсь час ви виявите, що в оточуючих і так вистачає причин заздрити вам. Такий шлях змінює мислення і наближає його… до мислення успішних людей. Так-так, тих самих, якими багато хто намагається здаватися, але якими не є.

Дійсно успішна і самодостатня людина ніколи не намагається підвищити свою значимість в очах оточуючих: у нього зі значущістю і так все в порядку. Він не хвалиться речами, не хамить обслуговуючому персоналу, що не самостверджується за рахунок тих, хто стоїть нижче нього на соціальних сходах. Тому що успішна людина дивиться не вниз – на тих, над ким він піднявся, а вгору – на тих, до кого хоче дорости. І усвідомлює потребу в постійному розвитку і самовдосконаленні. При такому мисленні і способі життя всі зовнішні атрибути додадуться самі собою, але вже не матимуть для вас цінності. Тому що цінності будуть іншими, більш серйозними і досконалими.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Юрій Котолуп
Юрій Котолуп
черкаський підприємець
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x