БлогиЦе її війна...

Це її війна…

-

- Advertisment -

Вона проведе його рано-вранці, вмиваючись сльозами та пригортаючи до себе дитину. Зачинивши за ним двері, вона вкотре перемкне тумблер із слабкої на сильну. Більше не можна розкисати. Хіба що вночі, коли ніхто не бачить і не чує.

Він іде на війну, щоб захистити від лиха її і їхніх дітей. А ще інших матерів і дітей, чиї чоловіки не там. Йде не з примусу, а за покликом серця.

Вона розуміє його і пишається. Навіть коли давиться сльозами, рахує дні в календарі, спить із телефоном в руках, благає Божу Матір та ненавидить війну.

Вона не зовсім розуміє банкети у час, коли її чоловік п'є воду з калюжі, і має мало відповідей на питання, бо не читає новини… Вона тільки подивиться на нову блузку у вітрині магазину, але останні гроші збере на дрібничку і передасть йому – щоб пам'ятав, як сильно його чекають.

Ій хочеться, щоб її пожаліли, допомогли, але водночас вона готова вбити, коли її жаліють і допомагають.

Вона вміє дякувати за кожен день, кожен поцілунок і кожне слово.

Вона сміється й інколи навіть вдягає сукні і робить зачіску, і тільки іноді за келихом вина після опівночі може розказати подругам, що в неї на душі. Та й подруг, які б розуміли, стає все менше з кожним днем… До війни звикли всі, але вона не звикне до неї ніколи.

Вона знає, що її чоловік і багато його побратимів не читають фейсбук. Вона перекаже йому всі вітання із днем добровольця. Але якби її спитали, вона б попросила, щоб помолилися. Щиро помолилися, аби він повернувся до неї живим і неушкодженим…

Його чекають…

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Юлія Фомічова
Юлія Фомічова
журналіст
- Advertisement -

У Черкасах на місці, де була синагога, з’явиться будівля висотою до 14 метрів

У Черкасах по бульвару Шевченка на місці історичної будівлі (колишня синагога Тверського), якій уже понад 100 років, має з’явитися...

Черкаські легкоатлети вибороли медалі на літній Універсіаді України

Черкаські студенти та випускники ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Черкаського національного університету взяли участь на ХIX літній Універсіаді...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x