БлогиБРЕХНЯ НА МІЛЬЙОН

БРЕХНЯ НА МІЛЬЙОН

-

- Advertisment -

Інколи мені здається, що деякі люди настільки оглухли і осліпли в своєму маленькому "мірку", що всі події, які наче ураган проносяться нині нашими долями і душами, для них – лише картинка в телевізорі. Зокрема, це стосується великої частини чиновників, які, на жаль, продовжують становити кістяк нашої державної системи.

Але геть ліричні відступи, насправді мова іде про цілком реальні речі і дуже реальні гроші. Справа "мільйон на ГО", як я її про себе називаю. Про суть проблеми я вже писала многабукв ТУТ.

Так от з тих пір відбулося немало цікавих подій. Я викладу їх хронологічно і коротко. Отже:

9 квітня під час неформальної зустрічі громадської ради при ОДА з Юрієм Ткаченком Віталію Ковалю була дана чітка вказівка: розробити положення про конкурс та ініціювати внесення відповідні зміни в програму "Турбота" на сесії обласної ради.

10 квітня відбулася зустріч ініціативної групи від ГР з Віталієм Ковалем та начальником департаменту соціального захисту Русланом Чикалом. Зустріч ми навіть записували на диктофон, щоб мати можливість зафіксувати отримані домовленості. А вони були такими: залишок коштів, які ще не встигли пороздавати розподіляти на основі конкурсу, 320 тис – спрямувати на підтримку ГО ветеранів та інвалідів (оскільки перспектива відмовити їм викликала у чиновників священний жах), а ще 320 – на підтримку інших організацій, які надають соціальні послуги іншим верствам населення. Пріоритети цього конкурсу встановити спільно з іншими громадськими організаціями, які спеціально для цього скликати на зустріч.

22 квітня на зустріч було зібрано більше 30 представників різних ГО. На зустрічі Віталій Коваль повідомив, що, дійсно, буде запроваджено конкурсний принцип фінансування, але вже тільки для половини суми, що залишилася – 320 тис. Конкурсну комісію було обіцяно сформувати зокрема із представників громадськості. І вже прямо на тій зустрічі кілька осіб подали свої заяву на участь в комісії.

З того часу пройшло чимало часу і от 30 червня на засіданні обласної ради з профілактики ВІЛ/СНІД та туберкульозу представниками департаменту соціального захисту населення ОДА (заступником директора Шимчук О.І, головним спеціалістом Волинець Л.П.) було проголошено про НЕМОЖЛИВІСТЬ запровадження конкурсного розподілу коштів взагалі.

Що за цей час зробила особисто я? Завдяки запитам встановила:

Тобто, якщо підсумувати, то або чиновники середньої ланки можуть запросто ігнорувати прямі вказівки голови ОДА, або профанація здійснюється з його погодження. А всіх інших просто нахабно і безсоромно дурять, потихеньку пиляючи бюджетні кошти. Не здивуюся, якщо виявиться, що коштів на рахунках департаменту вже значно менше, а то і нема взагалі.

Отже, з серпня ми, сподіваюся, почнемо антикорупційну експертизу програми "Турбота" за допомогою фахівців цієї справи з Києва. Також маємо принципову домовленість з представниками Реанімаційного Пакету Реформ щодо ініціювання змін до законодавства, щоб виключити таку зручну деяким "державникам" норму про фінансування статутної діяльності ГО ветеранів та інвалідів. Нажаль, не вистачає часу і сил займатися цим постійно, але ми маємо довести справу до кінця. Бюджетне фінансування – до прозорості. Нечесних чиновників – до звільнення.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікторія Феофілова
Вікторія Феофілова
громадська активістка
- Advertisement -

У Черкасах відновив роботу велопатруль

Від сьогодні на вулицях Черкас знову з'являться велопатрульні. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Вони продовжать роботу з...

У Будищенській громаді запрацював новий пожежний підрозділ

38-й підрозділ місцевої пожежної охорони запрацював у Будищенській територіальній громаді. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Черкаській...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x