додому Блоги Боже, збережи залізничний транспорт України

Боже, збережи залізничний транспорт України

0

Нардепи-мажоритарники на Черкащині бувають різні. Хтось може взагалі зникнути, як Любов Шпак зі 194-го округу.

Хтось, як Антон Яценко зубами вгризається в 200-й: воює з усім складом мерії Умані, засновує партію на честь себе й готує її до участі в місцевих виборах.

На цьому фоні найнесподіваніші кульбіти видає нардеп від 197 ТВО Олександр Скічко. Округ, по якому зять власника АТ "Дніпровагонрембуд" Леоніда Юрушева прошмигнув у парламент, традиційно є територією талановитих зятів. До "слуги" Скічка територію округу підгортав під себе зять батьківщинівця Сергія Соболєва – Владислав Голуб.

Голуб завойовував любов виборців шляхом "добрих справ" за бюджетний кошт в якомога більшій кількості населених пунктів. Але актору Скічко місити грязюку на окрузі – не по чину. З вересня 2019 року зять Юрушева очікувано зосередився на роботі голови парламентського підкомітету з питань залізничного транспорту.

Логіка нового хобі ведучого столичних корпоративів прозора. "Дніпровагонрембуд" тестя – один з найпотужніших вагонобудівних заводів України. За даними проекту "Залізниця без Корупції", за 2018 рік структури Юрушева поставили на "УЗ" продукції і послуг на 300 млн. грн. Юрушев також довгий час надавав "УЗ" цілий ряд послуг (мийка, прибирання) через ТОВ "Розвиток-21 століття" (126 млн. грн., спільний бізнес з екс-міністром оборони часів Януковича Павлом Лебедєвим).

Скічко так глибоко увійшов у роль знавця проблем Укрзалізниці, що не на жарт розлютив екс-міністра транспорту Євгена Червоненка. Пару тижнів тому в "Прайм-таймі" на 112 каналі глядачі стали свідками епічної дискусії між Скічком та Червоненком.

Євген Альфредович сидів безпосередньо в студії та кипів, мов чайник на плиті. Юний залізничник Скічко брав участь у дискусії по телефону. Був спокійним, що удав.

Найцікавіший шматок розмови стосувався заяви міністра інфраструктури Владислава Криклія про те, що потяг "Київ-Одеса" долатиме відстань між містами за півтори години.

– Дивіться, – коментує ініціативу нардеп Скічко. – Теоретично можливо все. Все залежить від того, скільки на це потрібно коштів…Теоретично – можливо.

Червоненко не витримує . "Сашко, ви ж – чесний артист. Щоб за півтори години проїхати, від вокзалу до вокзалу, – 550 кілометрів, то швидкість потягу має бути під 400 кілометрів на годину. Для цього потрібна окрема колія. А ви знаєте, скільки коштує один кілометр звичайного шляху (прокласти, тобто)?"

– Пане Євгене…Швидкість 400 кілометрів на годину… Теоретично – можливо!

– Що можливо? Що ви "гонітє"…Зараз чують залізничники, бізнесмени. Ви про що взагалі говорите? Потяги не ходять зі швидкістю 400 кілометрів!!

І згодом:

Червоненко: Олександре, я порахував щойно. Щоб потяг за півтори години доїхав в Одесу з Києва, середня швидкість має бути 366 кілометрів на годину. Як чемпіон Європи по ралі, кажу вам: щоб їхати з такою швидкістю, враховуючи всі перегони на шляху, треба їхати 450 кілометрів…Додам, щоб звичайний потяг їхав хоча б 100 кілометрів, а не 30-ть, як зараз в Україні, 2019 року ми не відремонтували жодного кілометру залізничної колії на шляху "Київ-Одеса". А щоб прокласти 1 кілометр нової колії, слід вкласти від 1 до 5 мільйонів доларів…Скажу вашому Гончаруку і вашому комітету в парламенті: іноді запрошуйте фахівців!!

Боже, бережи королеву…У тому сенсі, що залізничний транспорт України – в надійних руках конферансьє Скічка…

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version