БлогиБійки біля торгового центру Черкас: чому підлітки так поводяться

Бійки біля торгового центру Черкас: чому підлітки так поводяться

-

- Advertisment -

У нас у місті побили хлопця-підлітка біля одного ТРЦ. Учора двоє дівчат відмолотили третю битою. Так підлітки проводять канікули в Черкасах. Та й не тільки в Черкасах – у багатьох містах були подібні ситуації. Кожен другий пост у "Фейсбук" та "Інстаграм" – про деградацію "малолєток". А ще про те, що це вина торгового-розважального центру в тому що саме біля нього збираються ці компанії. Я не зовсім згодна. Розженуть їх звідти – так вони зійдуться в іншому місці (може, десь на гаражах чи полігоні, де і "швидку" викликати буде нікому). Як на мене, це не проблема ТРЦ. Це проблема нічим не зайнятих дітей. Зараз у них канікули – значить, багато вільного часу. На секції або індивідуальні заняття, найімовірніше, не ходять, а інших хобі, крім того щоб збиратись такими групами, у них нема. Реалізовувати себе в чомусь треба, от і реалізовуються як можуть (точніше, на що розуму вистачає). Тому тут питання до батьків.

1. Чи знають вони, де і з ким проводять час їхні діти?

2. Чому їхні діти нічим не зайняті (плавання, вишивання, шахи, читання)? А ще до відділів освіти: чи є вдосталь секцій (безкоштовних, бо на платні, може, немає коштів), куди б ці діти могли ходити?

І останнє… Про це мало хто пише, але діти, схильні до агресії, часто мають СДВГ (синдром дефіциту уваги і гіперактивності) або ММД (мінімальна мозкова дисфункція). Це медичні діагнози, хочете – почитайте. Це не забороняє їм функціонувати в соціумі, але з ними повинен працювати психолог. Вчителі бачать таких дітей і мають повідомляти батькам, а ті – водити до спеціалістів. У школі теж має бути психолог.

Я знаю багато прекрасних талановитих підлітків, які здобувають медалі і грамоти на різних конкурсах. Їхні очі горять від натхнення, коли вони займаються улюбленим хобі. Їм нема коли збиратись біля ТРЦ – у них інше коло друзів та інтересів.

Бережіть своїх дітей і проводьте з ними більше часу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Юлія Мотуз
Юлія Мотуз
черкаська журналістка
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x