БлогиБеззаконня в обласному управлінні ДАІ

Беззаконня в обласному управлінні ДАІ

-

- Advertisment -

Заява до прокурора міста Сергія Педорича

29.08.2014 року я, Мошківський Віктор Анатолійович, 15.07.1970 р.н., їхав на автомобілі OPEL Astra ДНЗ: АМ 3402А по вулиці Смілянській в м. Черкаси (біля парку Перемоги), де близько 6 години 30 хвилин був зупинений інспектором ВДАІ м. Черкаси Мацак В.О.

Виконавши вимогу інспектора Мацак В.О., я зупинив машину біля правого краю проїзної частини та вийшов з неї. До мене підійшов вищевказаний інспектор разом з іншим працівником ДАІ, прізвище якого мені невідомо, та без жодних пояснень причин зупинки наказав мені надати водійські документи. Перевіривши документи, інспектори запитали мене, чи не вживав я алкоголь або наркотики, оскільки їм здалося, що я – нетверезий.

Я відповів, що не вживав. Почувши мою відповідь, інспектори наказали мені сісти до їхнього службового патрульного автомобіля д/н 0114 для проходження огляду на стан сп'яніння. Перебуваючи в патрульному автомобілі один із інспекторів продемонстрував мені прилад, схожий на алкотестер. Потім інспектори запропонували мені поїхати з ними в парк Перемоги, щоб я помочився в стаканчик, який вони мені дали для перевірки на вживання наркотичних засобів.

Після чого вони невідомим мені препаратом перевірили мою мочу та повідомили, що я вживав наркотичний засіб. Я знову заперечив та зазначив, що, на мою думку, їхні дії є незаконними.

Інспектор Мацак В.О. запропонував мені вирішити "проблему" за 2000 гривень, які я мав заплатити щоб мене відпустили. Я відмовив та почув погрозу інспекторів про те, що вони відвезуть мене в наркодиспансер, де зроблять так, щоби стан мого сп’яніння підтвердив лікар. Я знову попередив їх про незаконність таких вимог та, не повіривши в погрози, погодився поїхати в наркодиспансер.

По приїзду до Черкаського обласного наркологічного диспансеру я був оглянутий лікарем Гусак І.В. в присутності вищевказаних інспекторів ДАІ. Мене знову почали перевіряти на стан вживання наркотичних засобів: рахувати цифри від 1 до 25, діставати пальцями до носу, дихати в трубку, а потім знову змусили помочитися в баночку.

Після цього мене вигнали з лабораторії, тож я не мав можливості спостерігати, як здійснювалася перевірка моїх аналізів. Через невеликий проміжок часу з лабораторії вийшов лікар Гусак І.В. та обізвав мене наркоманом, не надавши жодних підтверджуючих документів. А інспектори ДАІ, які також були поряд, повідомили, що справу про притягнення мене до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КпАП України передадуть до суду.

У подальшій розмові інспектори ДАІ знову запропонували мені "вирішити проблему", але отримавши категоричну відмову пригрозили, що подбають щоб суд позбавив мене водійського посвідчення на кілька років.

За результатами розгляду вищевказаних матеріалів про адміністративне правопорушення Соснівським районним судом м. Черкаси була винесена постанова від 24.10.2014 року у справі №712/12434/14п, якою провадження по справі було закрито. При цьому суд встановив, що 29.08.2014 року на момент зупинки працівниками ДАІ я не перебував під впливом наркотичних речовин.

Вищевказані факти дають підстави стверджувати, що перелічені в заяві працівники ДАІ та лікар наркодиспансеру діяли за попередньою змовою з метою отримання неправомірної вигоди, використовуючи при цьому свої владні, службові повноваження. Такі дії вказаних вище осіб містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 364 Кримінального кодексу України.

Крім того, дії інспекторів по складанню протоколу та дії лікаря по складанню протилежних за змістом висновків можуть кваліфікуватися як кримінальне правопорушення, передбаченого статтею 366 Кримінального кодексу України.

З огляду на вищевикладене, ПРОШУ:

Прийняти та невідкладно зареєструвати подану мною заяву про вчинення злочину до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Розпочати за цією заявою про вчинення злочину досудове розслідування у формі досудового слідства за вчинення дій, які мають ознаки складу злочину, передбаченого ст. 364 та 366 Кримінального кодексу України – зловживання владою та службове підроблення;

Повідомити мене письмово у встановленому законом порядку та строк про початок кримінального провадження та закінчення досудового розслідування вказаного.

Відповідь прокуратури:

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

У Черкасах в Соснівці зведуть житловий будинок (ДОКУМЕНТ)

У Черкасах в Соснівці по вулиці Дахнівській біля перехрестя з вулицею Соснівська зведуть житловий будинок. Нині на цьому місці...

26-річний черкасець побив батька своєї співмешканки

Повідомлено про підозру 26-річному жителю Черкас щодо нанесення тяжких тілесних ушкоджень батьку своєї співмешканки. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x