додому Блоги Автомат проти нового танка заслабкий

Автомат проти нового танка заслабкий

0

Учора з побратимами відвідали в обласній лікарні наше Залізне Соколятко – націоналіста, активіста черкаського осередку ВГО "Сокіл", бійця 25-ої бригади ВДВ Володимира Демченка. Був під Авдіївкою, на передовій біля Донецька. Нині має контузію, пневмонію, але каже, що все гаразд і щойно вилікується та пройде реабілітацію – знову поїде назад, до свого підрозділу, помститися "за пацанів". Якщо Вам не подобається мотивація – дочитайте допис, може передумаєте.

Розповідав про бої. Не дуже художньо, але достатньо насичено, щоб усі ми зрозуміли гіркоту втрат і солодкий смак перемог. Вова за ті 19 днів, що там пробув, побачив більше, ніж більшість з нас за все життя. Їхні позиції, які вони відбили у сєпарів (хоч те узагальнена назва місцевого бидла і російських окупантів), обстрілювалися всім, чим можна, але найяскравішими спогадами для побратима залишились танкові атаки. Висловлював повагу 95-ій бригаді, яка їм допомагала. Танки, каже, у росіян нові, ПТУРСом влучали – без результату. Основна проблема, за його словами – відсутність важкої техніки, важкого озброєння і патріотичного виховання у збройних силах, а також недбале ставлення деяких командирів до солдатів. Розповідав, що при відступі командири могли забирати на "броні", тобто бойових машинах, десантників – проте не забрали, покинувши відступати самостійно, пішки. Відступили не всі…

Багато чого не писатиму, бо дещо Володя, видно, і сам намагається не пам'ятати. Наші ВДВ можуть усе, але автомат проти нового танка заслабкий. Втрати наших військ – великі. З батальйону, де служив наш побратим, залишилось лише 25 % складу в лаві. З роти – одиниці. Тішить те, що спочатку відбиту територію, з якої нашим довелося відступити – згодом повернули під контроль української армії (і навіть трохи більше). Шкода, що країна, народ хоче перемогти, а держава і влада – хочуть заробляти.

Допомогти і сконтактувати з Володимиром можна так:

093-503-19-46, 098-455-58-52 (Максим Шило, голова обласного осередку ВГО "Сокіл").

Для фінансової допомоги на закупку втрачених речей та необхідних медикаментів картка Приватбанку: 5168 7556 0056 0730 (Шило Максим Віталійович).

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version