НовиниКерівництво "Черкасиобленерго" підозрюють у мільйонних махінаціях

Керівництво "Черкасиобленерго" підозрюють у мільйонних махінаціях

-

- Advertisment -

Керівництво "Черкасиобленерго" підозрюють у мільйонних махінаціях. Зокрема, правоохоронці довели причетність до розтрати коштів в.о. Голови правління регіонального обленерго у Черкаській області. Посадовцю повідомлено про підозру. Про це повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Гроші виводились у тіньовий сектор економіки через сумнівні фірми. Посадовці АК "Харківобленерго" та ПАТ "Черкасиобленерго" заздалегідь укладали договори про виконання певних обов'язків з фіктивними товариствами. Трьом фігурантам повідомлено про підозру за кількома статтями.

Оперативники Департаменту захисту економіки та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції встановили, що у 2015 році посадовці АК "Харківобленерго" (65% акцій належить державі) уклали договори фінансової допомоги з підрозділами обленерго Запорізької та Черкаської областей. До речі, керівництво компанії не мало право укладати такі договори без попереднього погодження з наглядовою радою та членами правління.

У зв'язку з тим, що останні не виконали договірні обов'язки, посадовці акціонерної компанії уклали з товариством договір доручення на витребування боргових обов'язків. Через кілька днів, кошти повернулись, але не на рахунки Харківобленерго, а на рахунки товариства. В подальшому державні кошти виводили через підконтрольні їм фірми. Всі товариства, в тому числі і те, що займалось витребування боргу, – фіктивні.

Сума привласнених коштів становить понад 100 мільйонів гривень.

У минулому році слідчі ГСУ Нацполіції повідомили заступникові Голови правління – виконавчому директору АК "Харківобленерго" про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 5 ст. 191 (Розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Суд обрав заступникові Голові правління акціонерної компанії міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 957,6 тисяч гривень застави, яку вніс посадовець.

Окрім того, оперативники Департаменту захисту економіки та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції провели 31 санкціонований обшук на підприємствах та у осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення. В ході аналізу вилученої документації та проведення ряду процесуальних дій, поліцейські довели причетність ще двох посадовців до розтрати бюджетних коштів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Черкасиобленерго" очолив новий керівник.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x