НовиниБитва за місце під сонцем. У Черкасах торговці продовжують...

Битва за місце під сонцем. У Черкасах торговці продовжують війну із владою

-

- Advertisment -

Черкаські торговці знову дали про себе знати. 5 вересня, протестуючи проти закриття ринку на Казбеті, вони перекрили головну дорожню артерію міста – бульвар Шевченка. Як і в попередні рази з іншими ринками, влада намагається викоренити стихійну торгівлю, а торговці, у свою чергу, відповідають шантажем, блокуючи рух.

"Вони вийшли на протест, бо хочуть торгувати на своєму старому місці. Їхній єдиний аргумент – там ринок був завжди. Щось подібне ми чуємо і від торговців із вулиці Гоголя і тих, які сидять під "Макдональдсом". В усіх випадках це незаконні ринки. Єдиний вихід для них – перейти на ринки комунальної чи приватної власності. І тих, і інших ринків у Черкасах достатньо", – розповів vikka.ua начальник управління інспектування департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради Олександр Давиденко.

Facebook / Валерій Мироненко

Він також додає, що окрім незаконного аспекту, важливу роль відіграють антисанітарні умови, в яких на Казбеті продавали продукти харчування.

"Там ведеться торгівля у гнилих будках із гнилих прилавків і біля купи сміття. Усе ржаве, а вони там продають молоко, рибу, хліб. Там немає належних санітарних умов. Якби моя воля, я б загнав туди бульдозер. Це помийник, а не ринок, тому я перший виступаю проти них", – додає чиновник.

Визнає, що торговці збували продукцію в неналежних умовах і голова Черкаської профспілки працівників торгівлі, громадського харчування та послуг Леонід Запорожець. Від міської влади він чекає, що у тому районі все ж створять комунальний ринок.

"На Казбеті можна знайти іншу земельну ділянку, якщо та вже віддана під забудову, і створити там комунальний міні-ринок. Звичайно, торгувати слід тільки перевіреною продукцією в санітарних умовах, аби не піддавати загрозі здоров’я споживачів", – коментує Леонід Запорожець.

Водночас голова міської профспілкової організації "Солідарність" Ольга Ракова наголошує: торгівля має бути тільки законною, що передбачає сплату підприємцями податків і оренди до міського бюджету. Це ж саме стосується і обов’язкової наявності лабораторії, що тестує продукцію.

"У цьому районі потрібен ринок, адже там проживає чимало літніх людей, які не можуть собі дозволити продукти з магазину за вищими цінами, ніж на ринку", – зауважила вона.

За словами самих торговців ринку, їм дали лише тиждень на те, щоб самостійно очистити територію, прибравши торгові прилавки. Продавці стверджують: територію ринку планують передати під парковку для розташованого поряд супермаркету.

Невдоволені розгоном ринку і місцеві мешканці. "Коли бабуся торгує петрушкою на тротуарі – це порушення, а віджати землю і знищити ринок – це по закону. На місці торговців я б перейшов торгувати на центральну алею, раз забрали базар", – говорить містянин Сергій.

Мешканці Казбету планують збирати підписи та звертатися до місцевих депутатів з проханням врятувати ринок або хоча б знайти місце під новий і законний, адже це єдиний у мікрорайоні продуктовий базар.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські торговці не схотіли дурити сліпого покупця.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x