Новини на ВІККАВіККА-новиниІз карти Черкащини може зникнути курортна зона (ВІДЕО)

Із карти Черкащини може зникнути курортна зона (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

З карти Черкащини може зникнути курортна зона. Йдеться про 10 гектарів лісу на прибережній зоні Дніпра у Червоній Слободі. Раніше туди на свята приїздили відпочивальники, бо місцина не поступається кращим санітарним зонам Криму. Та доступ до неї невдовзі можуть обмежити. Хто та чому – розкажуть наші журналісти.

Ось ці 10 га лісу під Червоною Слободою нині є справжньою Меккою для відпочивальників, як місцевих, так і приїжджих. Території у вільному доступі для туристів, які заїжджають сюди влітку. Проте невдовзі ця курортна зона може зникнути.

Іван Сухарьков, член садового товариства "Дніпро": "Наши депутаты, которые в предыдущей каденции по Червоной Слободе, приняли незаконное решение и сами себе наделили эти участки. Думаю, никто из них здесь строится не будет. Эти леса пойдут под продажу, под выпилку, будут стоять дома. Закроется доступ полностью и к Днепру, и к озерам".

Рішенням сесії у вересні 67 невідомих осіб отримали земельні ділянки на цій території. Що неабияк обурило дачників садового товариства "Дніпро". Вони ще з 80тих років орендують будинки побіля лісів та навіть почали процедуру приватизації. Проте вже кілька разів депутати намагалися розпаювати ці землі іншим людям.

Андрій Попов, юрист, член садового товариства "Дніпро": "Але ми судилися, було біля 300 судових засідань і суди поставили крапку, що ця земля не може розпайовуватися бо 15 років назад вона була виділена нашому кооперативу для збереження лісу".

Довкола дачних ділянок тутешні мріють зробити ще й паркову зону. До того ж, тут, говорять, санітарна зона, на якій розміщені очисні споруди ПАТ "Азот". Тому зносити ліс ніяк не можна.

Раїса Рибачок, член садового товариства "Дніпро": "Там є цех переробки торфу і курячого помету, який направлений на наші дачі. Якщо вирубають ліс, то і наші далі дачі і Червона Слобода будуть задихатися".

З цим прийшли до місцевих депутатів на сільську сесію. У них просять пояснень, як виділили землі, а також принесли звернення, у якому вимагають відміну лісової розпайовки. Сільський голова пояснює: цей депутатський склад після виборів тільки приступив до роботи. І сама жінка, мовляв, не володіє інформацією, бо працює лише з листопада.

Зінаїда Михайленко, сільський голова Червоної Слободи: "На сьогодні на сесію виносили тільки бюджетні питання, оскільки наш землевпорядник хворіє, земельні питання сьогодні винесені не були".

Розглянути суперечливе питання обіцяють в січні, коли збереться наступна сесія та буде землевпорядник. Дачники садового товариства сподіваються: місцеві депутати їх почули.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські дзюдоїсти – з нагородами чемпіонату України

У Києві відбувся чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років. Спортсменам із Черкащини вдалося здобути...

Колектив ЧЕЛУАШ передав військовим на фронт автомобіль

Колектив КП «Челуаш» Черкаської міської ради передав на фронт автомобіль. Машину придбали на зібрані працівниками кошти. Пишуть на сторінці...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x