Новини на ВІККАВіККА-новиниРідних черкаських АТОвців покатали на унікальному човні (ВІДЕО)

Рідних черкаських АТОвців покатали на унікальному човні (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Рідні АТОвців курсували Дніпром. Їх покатали на унікальному човні – козацькій чайці. Так демонстрували усі красоти Черкащини. Аби сім’ї не почувалися самотніми. Разом з ними були й наші журналісти.

На "Чайці" зо три десятки людей. Це родини АТОвців в очікуванні відправки у дніпровське плавання. Рушаємо плавно та повільно. На максимумі – 20-тикілометровий розгін. Та не у швидкості "родзинка", переконує з-за штурвалу човняр. Точних копій козацьких суден у світі лише три. Керувати ж ним "вміючим" – не складно. Навіть для юних моряків.

Владислав Підгурський, директор Клубу юних моряків: "Почалась літня практика. І вони так само, як і я, керують цим кораблем. Це модель вже більш сучасна, на якій стоїть двигун. Але вона так само може йти і під вітрилами, і навіть на веслах"

Сергій показує родину "донбасівця". Вони з Києва. Мама Ірина каже: чоловік вдома за головного, а в культурних справах – вона "бос".

Ірина, дружина учасника АТО: "Мы с детьми в Киеве сидели, скучно в Киеве, конечно. Здесь интересней. И здорово, что есть такая возможность – поехать с детьми отдохнуть"

А Ярослава приїхала з родиною у повному складі. Вони фотографуються та ніжаться під сонцем. Каже: через службу чоловіка, це перший спільний відпочинок за кілька років.

Ярослава, дружина учасника АТО: "Подобається, дуже подобається. Дуже добре доставили, зустріли, нагодували так, від пуза"

Вже другу поїздку організувало "Об’єднання дружин та матерів учасників АТО". Під спільними вітрилами зібрали кількадесят родин учасників АТО. Усі – із батальйону "Донбас".

Вікторія Лавринюк, організатор: "Для дітей та сімей учасників АТО потрібна якась реабілітація, потрібно щоб вони включилися в життя. Не намагалися думати, що відбувається зараз на Сході, чи про те, що їхні батьки зараз там"

Керує культпрограмою і вдова загиблого міліціонера-АТОвця. Згадує, як нещодавно втратила чоловіка. Відтоді активно захопилася всебічною допомогою для військових.

Ірина Ложешнікова, вдова АТОвця: "Тяжело говорить потому, что те льготы, которые государство обещало… что-то исполняется, что-то отменяется. Ну, как говориться, не нам это судить"

Злазити з човна – важче, ніж підніматися. Та усі задоволені. Далі в програмі танці та бойовий гопак. Наступного дня на всіх чекає екскурсія на Чигиринщину. Така поїздка, обіцяють організатори, далеко не остання.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видавали корм для тварин, яких вивезли з-під обстрілів (ВІДЕО)

На площі біля одного з черкаських торгових центрів видавали корм для тварин - переселенців. Акція реалізована за підтримки міжнародної...

«Якщо підтвердиться, то буде звільнений»: мер Кам’янки прокоментував ніби наявність громадянства рф у секретаря

Міська рада Кам'янки Черкаської області звернеться до СБУ з проханням перевірити інформацію про ймовірну наявність громадянства РФ у секретаря...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x