НовиниУ Холодному Яру збереглися 40 км оборонних валів, збудованих...

У Холодному Яру збереглися 40 км оборонних валів, збудованих ще до н.е. (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Гендиректор Національного історико-культурного заповідника "Чигирин" Василь Полтавець переконаний, що Холодний Яр буде Національним природним парком.

Він розповів УНН про унікальні історичні знахідки на території урочища Холодний Яр та перепони у справі створення нового Національного природного парку.

"Це повинен бути не тільки природний парк, а й унікальне історичне місце. В центрі Холодного Яру є скіфське городище – Мотронинське. Сорок кілометрів оборонних валів, які будувалися у IV-V століттях до н.е. Є неймовірно цікаві курганні могильники, які досліджували ще до жовтневого перевороту всесвітньовідомі археологи. Ми знаємо, що в Холодному Яру є пам’ятка природи — тисячолітній дуб. Сподіваюся, нам вдасться переконати і місцеве населення, і структури, які є власниками лісових масивів, і ми зробимо святу справу для наших діток", – зазначив Полтавець.

Він також розповів про історію Чигиринської фортеці і так званого бастіону Дорошенка. Зокрема про те, що бастіон побудували з каменю — пісковику, який брали тут же на Замковій горі.

Нагадаємо, на Черкащині у Чигирині на Замковій горі, 25 квітня відбулося щорічне вшанування отаманів Холодноярської республіки. Панахиду провів Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

На церемонії вшанування були присутні бійці батальйону "Азов", представники самооборони Надвірнянського району Івано-Франківської області, а також представники західних регіонів козацьких організацій. Загалом у церемонії вшанування взяло участь понад кілька тисяч військових та цивільних.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x