НовиниУказ про мобілізацію доповнять – нардеп

Указ про мобілізацію доповнять – нардеп

-

- Advertisment -

Указ Президента України про мобілізацію окрім призову військовозобов'язаних передбачає також оптимізацію роботи військкоматів. В тому числі, залучення СБУ та прокуратури до перевірки їх роботи для подолання корупції.

Про це заявила народний депутат від Блоку Петра Порошенка Іванна Климпуш-Цинцадзе, пише "Обозреватель".

"Указ Президента також має на меті відновити довіру до військових. Адже ми знаємо, що є непоодинокі випадки, коли керівники військкоматів допомагають ухилитися від мобілізації", – сказала вона в ефірі телеканалу "112 Україна".

Депутатка також прокоментувала питання поїздки за кордон чоловіків призивного віку.

"Цей документ нескладно отримати у військкоматі, якщо людина вкаже причину, чому він повинен їхати за кордон. Чоловік може поїхати і на відпочинок, якщо він не підпадає в найближчу хвилю мобілізації, тобто якщо його не планували мобілізовувати", – зазначила нардеп.

Климпуш-Цинцадзе наголосила, що до такої вимоги треба ставитися з розумінням, оскільки першими на указ Президента України про чергову хвилю мобілізації відреагували агресори.

"Адже пан Путін запросив тих людей, які хочуть ухилитися від мобілізації в Україні, – пересидіти цей час в Росії", – сказала вона.

Депутат повідомила, що зараз чіткого, покрокового механізму, який би повністю регулював виключно всі питання мобілізації, немає. Вже працює група фахівців і найближчим часом будуть розроблені додаткові пояснювальні документи до указу Президента. Вони дадуть вичерпний перелік і юридично оформлять можливі обмеження під час цієї хвилі мобілізації.

"Я думаю, що наші громадяни розуміють, що країну потрібно захищати і у нас немає іншого виходу, коли існує загроза від зовнішньої агресії", – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Богослужіння в Черкаській області пройшли без інцидентів

Майже 150 тисяч місцевих мешканців взяли участь у святкуванні Великодня. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській області. Забезпечення безпеки...

Платформу під Черкасами хочуть перейменувати на честь острова, де загинули люди

Залізничну платформу, що розташована на дамбі біля Черкас, хочуть перейменувати. Тож замість нинішньої назви 884 км вона може називатися...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x