НовиниВертодром у Пекарях прийняв один політ за рік

Вертодром у Пекарях прийняв один політ за рік

-

- Advertisment -

Вертодром у Пекарях Канівського району виглядає майже пусткою. Об’єкт, на будівництво якого витратили 130 мільйонів гривень бюджетних коштів, функціонує мляво. Про це повідомляє "Рідна Черкащина".

"Майданчик працює, але так, як Черкаський аеропорт, – приймає дуже мало поки що. Із таких серйозних польотів до нас приїжджав владика Онуфрій. Мали ще близько 15 навчальних польотів. У цьому році це все, – розповідає начальник вертодрому Володимир Сторчеус. – Чекали Порошенка з Черкас, коли він планував відвідати могилу Шевченка в Каневі, але в останній момент приліт скасували через погану погоду".

Дорога в аеропорт. Фото Федора Гонци

Сторчеус каже: мало чи багато працює вертодром – вирішувати журналістам. А його завдання на посаді – забезпечувати фунціонування майданчика і зберегти державне майно.

"Крім цього об’єкту, ми маємо ще 8 інших. Забезпечуємо дальній авіаційний зв’язок – супроводжуємо літаки, які пролітають над Черкащиною", – зазначає Сторчеус.

За його словами, гелікоптерний майданчик на вимогу може бути задіяний на потребу АТО. Поки що із постійних працівників на об’єкті хіба що охорона.

Вертодром у Пекарях Вертодром "Гелікоптерний майданчик Канів (Пекарі)" перебуває на балансі Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух). Почав працювати з 1 березня 2013 року. Це комплекс загальною площею 8,5 гектарів, розташований за 8 км на південний схід від міста Канева та в межах 1 км від села Пекарі Черкаської області.

Вертодром має злітно-посадковий майданчик, руліжні доріжки, 10 гелікоптерних стоянок, термінал з пропускною спроможністю обслуговування до 50 пасажирів на годину, конференц-залу та автостоянку. Він обладнаний сучасними засобами зв’язку, навігації та спостереження і світлосигнальною системою. Хоча об’єкт запустили для туристів, фактично, єдиним туристом, який користувався послугами гелікоптерного майданчика, був Віктор Янукович.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Чоловік із Черкас, який завинив банку, вдарив суддю, яка розглядала його справу

У Черкасах чоловік вдарив суддю. Боржник не погодився з рішенням суду, дісталося також і працівнику Судової охорони. Вкрай неприємний...

Дохід від здачі крові: депутати від «Батьківщини» у Черкасах показали свої статки

Доходи від здачі крові, корпоративні права, кредити, доходи і заощадження задекларували черкаські міські депутати фракції "Батьківщина". Про це вони...

Цікаве:

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x