Новини на ВІККАВіККА-новиниСтудентський гуртожиток: "Оце так пощастило!"

Студентський гуртожиток: “Оце так пощастило!”

-

- Advertisment -

Сусідство – це мистецтво. У цьому переконані мешканці гуртожитку № 5 Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького. Щоб стороння людина через кілька років перетворилася на члена родини, біда чи радість одного виносилася на загал – для цього потрібні час, терпіння та добре слово, впевнені герої нашого наступного сюжету. Саме зі слова, з теплої щирої розмови починається справжня дружба, яка витримує всі перипетії студентського життя. А сам гуртожиток стає неоціненним досвідом спілкування в дорослому житті. Наступний сюжет із циклу «Сусіди» про секрети будівництва справжньої дружби, яка виникає за кілька років і триває все життя.

Кажуть, найкращий час у житті – це студентські роки. Найбільше знають про це ті, хто провів їх у гуртожитку. Далеко від родини та звичного життя, молоді доводиться вчитися самостійності і, що не менш важливо в подальшому житті, мистецтву спілкування та співіснування. Першокурсники, які з’їжджаються з різних міст і сіл, першу настанову в цій справі отримують від коменданта.
Тетяна Максименко, завідувачка гуртожитку №5 ЧНУ ім. Б.Хмельницького: «Мій особистий рецепт дружби: я їм всім кажу: «Не замикайтесь, не ставте межі, що ось моя кімната – моя фортеця». Треба з усіма дружити, з усіма спілкуватися».
А від того, чи дослухалися студенти до мудрої поради, і залежать їхні стосунки з сусідами.
Дівчата-першокурсниці, майбутні психологи, живуть разом лише три тижні й говорять, що саме дружня розмова в перший день заселення вже зробила їх подругами.

Анжела Бондаренко, першокурсниця: «Ми дуже добре почали спілкуватися з першого дня. Наче знали одне одного все життя, хоч всі з різних міст поприїжджали».
Окрім того, дівчата швидко збагнули, що й спільна праця також єднає. Тому вони все роблять разом. Допомагають їм і хлопці, яких хоч і менше, але осторонь вони не лишаються. Маркос Антоніо Моньйос-Лазаренко, якого тут всі називають просто Антоном, також першокурсник. Він живе у блоці сам, тому до дівчат приходить часто – і допомогти, і побалакати. Своїх сусідок він, жартуючи, називає гаремом.
Маркос Антоніо Моньйос-Лазаренко, першокурсник: «Приїхав, бачу, так багато всіх. ОГО! Оце так пощастило!».
Життям у гуртожитку Антон задоволений. До речі, проживання в ньому є свого роду сімейною традицією. Саме тут проходили перші побачення батьків хлопця.
У той час, поки першокурсники сподіваються, що зі своїми сусідами вони зрештою стануть справжніми друзями, студенти старших курсів у цьому переконані. Валя навчається вже на 4 курсі. За цей час, говорить дівчина, гуртожиток перетворився на її другу домівку, а сусіди – на справжню родину. Їхнє спілкування вже давно перейшло за межі університету.
Валентина Галенко, студентка 4 курсу: «Ми їздимо в гості одна до одної зараз. Ми навіть розподілили: хто буде дружками, хто буде хрещеними мамами».
На фотографіях, які показує Валя, спільний відпочинок із сусідками на морі, походи до лісу, прогулянки. Сьогодні дівчина з висоти свого досвіду повторює першокурсникам настанову завідувачки гуртожитку.
Валентина Галенко, студентка 4 курсу: «Коли виникає будь-яка ситуація – чи це конфлікт, чи це щось приємне, треба говорити з людиною, ходити на прогулянки разом, тому що це зближує».
Марія Гаврилян, кореспондент: «Ось у такій дружній атмосфері за гарячою чашкою чаю в гуртожитку № 5 ЧНУ ім. Б. Хмельницького минає кожен вечір. Саме так ті, хто свого часу став вимушеними сусідами, зрештою стають однією великою родиною».
Сусіди бувають різними. Першою цеглиною в будівництві хороших стосунків є слово, добра та щира розмова. Урок, засвоєний у гуртожитку, може стати в нагоді не лише студентам Черкаського національного, а всім, хто хоче оточити себе друзями, а не просто сусідами.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські дзюдоїсти – з нагородами чемпіонату України

У Києві відбувся чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років. Спортсменам із Черкащини вдалося здобути...

Колектив ЧЕЛУАШ передав військовим на фронт автомобіль

Колектив КП «Челуаш» Черкаської міської ради передав на фронт автомобіль. Машину придбали на зібрані працівниками кошти. Пишуть на сторінці...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x