Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські кінолюбителі зізнаються в коханні рідному місту

Черкаські кінолюбителі зізнаються в коханні рідному місту

-

- Advertisment -

Черкаські кінолюбителі влаштовують фестиваль короткого метру. На ньому показуватимуть стрічки про любов до рідного міста. Всі – творіння рук місцевих режисерів. Як маститих, так і початківців. Чого чекати від черкаського кінофестивалю знає наша Катерина Ковбій.

Для чотирнадцятирічного Сашка черкаський кінофестиваль дебютний. Тому до зйомки свого кіно він підійшов неабияк відповідально.

Олександр Фауст, учасник кінофестивалю: "Мій фільм – це така красива любовна історія, побудована на моралі. І там також затронута тема любові до Черкас, до свого міста. Місто – це люди. І любов до міста – це любов до людей, які проживають у цьому місті".

Організатори діляться: разом із Сашком у Черкаському кінофестивалі братиме участь ще з десяток місцевих режисерів. І кожен у своєму короткому метрі розповідатиме про любов до Черкас.

Вероніка Моль, організатор кінофестивалю: "Ідея насправді виникла дуже просто. Є фільм "Париж, я люблю тебе", "Нью-Йорк, я люблю тебе", "Київ…", "Москва…" і, здається, "Варшава…". І ми вирішили зробити щось схоже, але особливість нашого міського фестивалю в тому, що ми це перетворили в конкурс".

Аби перетворити простий кінопоказ на справжній фестиваль, оцінювати стрічки запросили кіноекспертів з усієї України.

Костянтин Мірошниченко, організатор кінофестивалю: "Ми плануємо запросити на фестиваль відомих людей в члени журі. Бо хочеться щоб оцінювали люди, які дійсно в цьому щось розуміють. І щоб фестиваль пройшов на вищому рівні. Щоб про нього знали, чули. І щоб він став щорічним".

Аби взяти участь у Черкаському фестивалі кіно всі охочі мають час до 10 грудня. Потому конкурсна комісія фестивалю обере найкращі роботи. Вони ляжуть в основу кіноальманаху "Черкаси, я кохаю вас!" – першого повнометражного фільму про Черкаси. Його кіномани побачать вже 28 грудня. На відкритті фестивалю.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x