Обережно: грип

-

- Advertisment -

Черкаси вже опинилися на порозі епідемії. Про це на селекторній нараді Прем’єр-міністрові у середу повідомив губернатор. Якщо за попередню добу приріст хворих становив тисячу осіб, то за останню добу – до лікарень звернулося вже понад дві з половиною тисячі черкащан. Госпіталізовано чотириста тридцять шість людей. За прогнозами головного санітарного лікаря країни, майже чверть населення перехворіє на грип та ГРВІ під час епідемії. Аби прогноз не збувся – за найближчі сім діб в Україні мають пошити дев’яносто п’ять мільйонів масок – по дві на кожного жителя. Більше про епідемситуацію розповість Вікторія Курченко.

Звітувати прем’єрці про ситуацію на Черкащині перші люди області прийшли у пов’язках. Хоча ще у понеділок заявляли, що одягати маски не потрібно. Мовляв, немає загрози. У Прем’єр-міністра маски – теж перше питання на порядку денному. За її словами, з держрезерву виділено близько дванадцяти мільйонів метрів марлі. Тепер за тиждень з неї мають пошити кожному українцю по дві пов’язки.
Юлія Тимошенко, Прем’єр-міністр України: «Ці марлеві пов’язки будуть видаватися людям безкоштовно, я підкреслюю».
Слабкою ланкою в боротьбі з недугою Тимошенко назвала аптеки. Вони продовжують спекулювати. Подекуди навіть реалізують ліки, не призначені для продажу.
Юлія Тимошенко, Прем’єр-міністр України: «Всі ліки, які надходять від центру безкоштовно, мусять безкоштовно надавати людям не через

аптеки, я підкреслюю. А через лікарні, поліклініки, через лікувальні заклади».
У самі лікувальні заклади на сьогодні вже звернулося близько п’ятисот тисяч українців. Утім, – переконує головний санітарний лікар, – минулими роками на сезонний грип та ГРВІ хворіло значно більше людей.
Олександр Біловол, головний санітарний лікар країни: «Кількість людей, що захворіли на грип, які були три-чотири роки тому, це: в 2006 – 72 660 особи, зараз – 115358 осіб, у 2007 – близько 472 тис., 2008 – 317132 людини».
Тим часом Черкащина ще не досягла епідемічного порогу. До епідемії наближається тільки обласний центр. Уже майже десять тисяч черкащан хворіють на ГРВІ та грип. В одного хворого лікарі навіть підозрюють каліфорнійський грип. Його, – за словами губернатора, – почали лікувати препаратом «Таміфлю».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські дзюдоїсти – з нагородами чемпіонату України

У Києві відбувся чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років. Спортсменам із Черкащини вдалося здобути...

Колектив ЧЕЛУАШ передав військовим на фронт автомобіль

Колектив КП «Челуаш» Черкаської міської ради передав на фронт автомобіль. Машину придбали на зібрані працівниками кошти. Пишуть на сторінці...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x