Підвищення пенсій

-

- Advertisment -

Чергове підвищення виплат. Мінімальна пенсія становить 856 гривень, а мінімальна зарплата – 1118. На початку жовтня уряд провів чергову індексацію. У грудні буде ще одна. Крім того, деяким категоріям пенсіонерів пенсії підвищать додатково. Про ці та інші новини роботи уряду у сфері пенсійної реформи – репортаж наших кореспондентів.

Черги по пенсію в минулому. А календар тепер у пенсіонерів свій. Оскільки підвищення пенсій проводять п’ять разів на рік. День у день.

Галина Колошмай, заступник начальника ГУ Пенсійного фонду України в м. Києві: «Перерахунок із 1 жовтня розпочався, виплата пенсій у нас із четвертого числа вже розпочата. Тому в цьому місяці в нас пенсіонери міста Києва та всієї України отримають відповідний перерахунок пенсій».

Євген Костенко, пенсіонер: «Зараз нормально. Зараз виплачують. За графіком».

Євген Костенко все життя прослужив у армійській авіації. А після відставки оселився на Білоцерківщині. Продовжує не тільки працювати, але й виконувати суспільну роботу – стежити за пенсійними виплатами.

Євген Костенко, пенсіонер: «Зараз черг немає. Прийшли люди, знають, що сьогодні їм отримувати пенсію. Вони отримують».

Тепер люди більше не повинні турбуватися і про точність при перерахунках. Розрахункову роботу виконує спеціальна програма.

Галина Колошмай, заступник начальника ГУ Пенсійного фонду України в м. Києві: «Перерахунок буде проведений засобами автоматизованої системи оброблення пенсійної документації. Є така в нас база. Тому пенсіонерам немає ніякої необхідності звертатися до органів Пенсійного фонду, подавати будь-який документ, з’являтись на особистий прийом».

Із 1 жовтня в Україні збільшилися не тільки пенсії, але й державні соціальні виплати й оклади бюджетників. Окрім того, постановою № 908 від 26 вересня уряд Миколи Азарова збільшив суму виплат ще одній категорії.

Галина Колошмай, заступник начальника ГУ Пенсійного фонду України в м. Києві: «Перерахунок підвищень особам, яким виповнилось сто років. Постанова ще неопублікована. Як тільки вона буде опублікована, ми автоматизованим способом проведемо такий перерахунок пенсій».

Особливо підвищення пенсій відчувають у сільській місцевості, де завжди було «до Бога високо, а до Царя далеко». Вперше в історії України пенсії сільських жителів зрівняли з міськими.

Микола Фурсенко, голова сільради: «Сьогодні все, що робить держава, – це дуже правильно. Реформи треба проводити, треба робити. Шукати треба такі підходи, щоб всі верстви нашого населення були задоволені».

Мінімальна пенсія збільшилася та становить 856 гривень, а мінімальна зарплата – 1118. На перший погляд, це небагато. Але підвищення пенсій проводять і будуть проводити постійно.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x