НовиниЧеркащинаШанс на життя: у Черкаському онкоцентрі клінічні випробування допомагають...

Шанс на життя: у Черкаському онкоцентрі клінічні випробування допомагають рятувати пацієнтів (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Шанс на життя. Клінічні випробування Черкаського онкоцентру допомагають рятувати пацієнтів. Про них дізнавалися журналісти телеканалу ВІККА.

Пані Ольга про свій страшний діагноз дізналася 4 роки тому. Підвищення температура, втрата ваги та апетиту стурбували жінку. Ольга вирішила пройти обстеження.

У мене обнаружили вже дуже велику пухлину на правій легені. І зразу в той же день мене перевели сюди в онко. Ну і потім вже взяли всі аналізи, прооперували мене”, – розповідає пацієнтка, учасниця клінічних випробувань Ольга.

Після лікування хвороба не відступила. Через два місяці стався рецидив. На обстеженні виявили метастази. Жити залишилось два місяці — такі прогнози робили для пані Ольги лікарі. Останньою надією стали клінічні випробування.

Син почав плакати і і сказав як сюди прийшли оформлюватися, він каже: мама, тобі нема що втрачати, тобі хірург, що сказав, тому погоджуйся”, – каже Ольга.

У 2020 році жінка почала терапію. Каже: коли лікарі не давали надій, клінічні випробування допомогли прожити вже три роки. Такі лікування нині проводять у всьому світі. У Черкаському онкоцентрі їх практикувати почали у 2003 році. У дослідженнях використовують інноваційні ліки.

Завідувачка відділу клінічних випробувань Галина Пилипенко розповідає: “Це ті препарати, які в нашій країні не скоро ще будуть зареєстровані, але пацієнти мають таку можливість їх уже використовувати у рамках клінічних досліджень. Як правило, у ці дослідження беруться пацієнти по онкології — це вже стадії достатньо продвинуті — це 3,4 стадії.

Клінічні дослідження значно збільшують шанси пацієнтів на ремісію і навіть на повне одужання. Новітнім способом підняли на ноги і пані Валентину. Про свій діагноз вона дізналася 3 роки тому.

Подивився мене пульмонолог. Каже: у вас 4 стадія раку легень. Знаєте як…сім’я, діти. Мені було звісно дуже важко. Я весь час знаходилася вдома. У мене дочка на інвалідному візочку”, – каже Валентина.

Ціна за курс лікування клінічними випробуваннями досягає мільйона гривень. Проте для учасників досліджень воно є повністю безкоштовним.

Наші пацієнти отримують новітні лікування за рахунок спонсорів. Періодично ми подаємо всі дані в регуляторні органи, а також потім по завершенню клінічного дослідження всі дані передаються в американську компанію в регуляторний орган FDA”, – додає координаторка клінічних випробувань Анастасія Жужукова.

Не припиняли свою роботу у черкаському відділенні клінічних випробувань навіть попри пандемію та війну. Тут щороку лікують близько 300 хворих.

Ці пацієнти, як правило, приходять раз в 3-4 тижні, тому за ними дуже ретельний догляд з боку медичного персоналу: як лікаря, так і лабораторних данних. Дуже часто включені лабораторії центральні — це за кордоном”, – розповідає Галина Пилипенко.

Найголовніше у таких дослідженнях — безпека пацієнтів .Тому підходять до кожного випадку індивідуально. Наперед враховують можливі ризики, супутні хвороби та побічні дії.

 

Читайте також:

Прострелив ногу через ревнощі. На Черкащині у місті Сміла чоловік поранив 44-річну жінку.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині все ще можливі заморозки – Гідрометцентр 

Погоду у місті Черкаси та області формує Скандинавський циклон. Прохолодна температура ще затримається на території регіону, можливі заморозки. Пише...

«Живемо пам’яттю про своїх дітей»: фотовиставку «МА-ТИ» представили у Черкасах (ВІДЕО)

У Черкасах відкрили фотовиставку «МА-ТИ». На світлинах зображені матері загиблих воїнів Черкащини. Інформує власкор ВІККА. МАРИНА ГАРКАВА, ЗАСТУПНИЦЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x