НовиниЧеркасиСтало відоме прізвище освітянина Черкас, якому студенти віддавали стипендії

Стало відоме прізвище освітянина Черкас, якому студенти віддавали стипендії

-

- Advertisment -

У Черкасах  директор коледжу та двоє його підлеглих сприяли ухиленню від призову на військову службу. Вони зараховували на навчанню студентів, які не навчалися. Натомість стипендії перераховували фігурантам. Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювані налагодили злочинну схему систематичного одержання хабарів від чоловіків призовного віку. Вони формально зараховувалися студентами, але участі у навчанні не брали. Натомість студенти віддавали свої стипендії. На підставі цього користувалися законним правом на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Фігуранти отримували з кожного «студента» близько двох тисяч гривень щомісяця. Кошти передавалися за можливість не відвідувати заняття та невідрахування з закладу освіти через неуспішність. Вік ухилянтів – 21-31 рік.

Директору, бухгалтеру та викладачу  інкриміновано одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК).

Як стало відомо сайту vikka.ua, підозру отримав директор Черкаського професійного ліцею Дмитро Мединський. У жовтні він повторно виграв конкурс на директора цього ліцею. У 2020 році балотувався до Черкаської міської ради від партії «Батьківщина». Проте депутатом він не став.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
ШАРА
ШАРА
11 місяців тому

ПОЦРИОТЫ

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах зупинили водія на розбитому авто, який нервував

Днями, на вулиці Гетьмана Сагайдачного, що у Черкасах, екіпаж патрульних зупинив автомобіль Peugeot, в якого були наявні зовнішні пошкодження....

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x