НовиниКриміналЧеркаська прокуратура хоче забрати землю у ексголови СБУ

Черкаська прокуратура хоче забрати землю у ексголови СБУ

-

- Advertisment -

Черкаська обласна прокуратура через суд намагається повернути у власність держави землю в колишньому Канівському районі. Власником деяких наділів є Валерій Хорошковський та його дружина. Загалом прокурори мають намір повернути 16 земельних ділянок вартістю понад 470 млн. грн, інформують в пресслужбі Черкаської обласної прокуратури.

Мова йде про земельні ділянки в колишньому Канівському районі. У лютому 2005 року розпорядженням голови Канівської райдержадміністрації було передано у власність 46 громадянам понад 60 га. Землю передавали під ведення сільського господарство. Проте, як виявилося, територія вкрита лісом. Тому вести сільське господарство не є можливим.

У грудні 2005 року земельні ділянки, площею 26 га, були придбані Валерієм Хорошковським та його дружиною. Прокуратура неодноразово зверталися в Кабінет Міністрів України, проте там «не вжили відповідних заходів», а лише брали інформацію до відома.

Прокуратурі і суду знадобилося 18 років, щоб визнати розпорядження голови Канівської РДА про виділення 60 га землі незаконним. Наприкінці минулого року Верховний Суд залишив у силі рішення Черкаського апеляційного суду за позовом прокурора про визнання незаконним розпорядження Канівської райдержадміністрації про надання цих земель у приватну власність.

Наразі обласною прокуратурою до суду скеровано позовну заяву про повернення державі 16 земельних ділянок лісового фонду, оціночна вартість яких сягає 470 млн грн.

Валерій Хорошковський – український бізнесмен.  У 2002-2004 рр. – був міністром економіки та з питань європейської інтеграції України. З 2003 – голова наглядової ради НАК «Нафтогаз України». У 2005 році став президентом «Євраз груп», найбільшого виробника сталі у Росії.

Був акціонером «Укрсоцбанку», який контролював «Кримський содовий завод» і «Луганськобленерго». У 2004 році продав банк Вікторові Пінчуку.

2006 призначений на посаду першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони.

У 2007 році Віктор Ющенко звільнив Валерія Хорошковського з посади першого заступника секретаря РНБО. З грудня 2007 року – Голова Державної митної служби України.

2010 року – голова Служби безпеки України.

18 січня 2012 року Валерія Хорошковського призначили міністром фінансів України. 22 лютого того ж року його звільнили з цієї посади та призначили першим віце-прем’єр-міністром України. 14 грудня 2012 року Хорошковський пішов у відставку.

Читайте також на сайті vikka.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Відійшов у засвіти відомий черкащанин – автор прапору Черкас та гербу області

Відійшов у засвіти відомий черкащанин, чудовий майстер, народний художник України, Микола Теліженко. Йому було 73 роки. Про це на...

У Черкасах на Великдень посилено патрулюватиме поліція

Правоохоронці будуть забезпечувати безпеку під час богослужінь та зібрань вірян, а також координувати евакуацію у разі повітряної тривоги. Про...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x