НовиниЧеркасиCOVID-19: в черкаських лікарнях близько 50 хворих на коронавірус

COVID-19: в черкаських лікарнях близько 50 хворих на коронавірус

-

- Advertisment -

Нині в Черкасах на стаціонарному лікуванні перебуває близько 50 пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Черкаської міської ради.

«Ситуація із коронавірусною хворобою нині контрольована, складних випадків – менше. Проте маємо не забувати про вакцинацію, котра дозволить запобігти важкому перебігу захворювання, а також про підтримку імунітету, правильне харчування та дотримання здорового способу життя», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволод Кульчиковський.

Нагадаємо, що нещодавно Міністерство охорони здоров’я оновило схеми вакцинації та дозволило другу бустерну дозу для всіх охочих.

Тепер бустер можна зробити через 5 місяців після завершення базового курсу. Друга доза дозволяється всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої. Крім того, тепер можна вакцинувати від COVID-19 дітей віком 5-11 років. При цьому обов’язковою є інформована згода батьків або опікунів.

За словами Всеволода Кульчиковського, в Черкасах пункти вакцинації діють у кожному центрі первинної медико-санітарної допомоги. Наразі вони повністю забезпечені вакцинами CoronoVac та Janssen.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині браконьєр наловив риби майже на мільйон гривень

Учора черкаський водний патруль виявив незаконний вилов риби на прибережній смузі річки Сула поблизу села Кліщинці. Про це повідомляє...

У Черкасах попрощалися з 21-річним захисником, який загинув від ракетного обстрілу

Черкаська громада провела в останню путь 21-річного захисника Олександра Гончарова. Про це повідомляє міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Олександр народився...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x