Online TV
НовиниБезпекаНа Черкащині - імла

На Черкащині – імла

Черкащину ненадовго затягнуло імлою. Про це попереджає начальник Черкаського гідрометеоцентру Віталій Постригань.
За словами синоптиків, імла – це суцільне помутніння повітря, обумовлене наявністю в ньому завислих частинок пилу, промислового диму або диму іншого походження. Під час імли віддалені предмети часто набувають сіруватого відтінку, а сонце, особливо якщо воно перебуває низько над горизонтом – червоно-жовтого.
Причиною імли є перенесення в черкаський регіон повітря з пиловими частками із Каспійської низовини та інших азіатських регіонів. Запах диму не відчувається. Важливо – переважають південно-східні вітри. Саме транскордонне перенесення завислих частинок пилу зумовило таке погіршення видимості.
Супутникова інформація підтверджує локалізацію та переміщення пилу саме до черкаського регіону. За синоптичними розрахунками, на покращення ситуації, очищення повітря можна розраховувати лише завтра ввечері (23 серпня).
Як відомо, частинки пилу можуть спричиняти подразнення слизових оболонок, кашель та чхання. Особливо це небезпечно для людей, які страждають на захворювання органів дихання, алергічні реакції та людей похилого віку. Тому бажано обмежити перебування на відкритому повітрі, а також зачиняти вікна в оселях та частіше проводити вологе прибирання.
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

На Черкащині товариш кинув гранату у свого друга

У Смілі 40-річний місцевий житель загинув внаслідок вибуху гранати, яку під час суперечки кинув його товариш. Повідомляє ГУНП у...

Вересень готує Черкащину до зустрічі з осінню

Вересень — це не тільки сонячні й теплі дні. У своєму наближенні до астрономічної осені (22 вересня) він має...

Цікаве:

“Пакунок школяра”: як оформити і де витратити в Черкасах (ВІДЕО)

За програмою “Пакунок школяра” батьки першокласників уже почали отримувати...

ТОП-5 заправок для борщу, які зроблять його приголомшливо смачним

Борщ - одна з найулюбленіших страв української кухні, яку...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x