НовиниЧеркащинаНа Черкащині віддали під «Сади перемоги» гектари землі

На Черкащині віддали під «Сади перемоги» гектари землі

-

- Advertisment -

У Зорівській громаді, що на Золотоніщині, під реалізацію проекту «Сади перемоги» знайшли і передали понад 6 га земель. Найбільші площі засадили картоплею. Решту – квасолею, цибулею, огірками. Під «Сади Перемоги» використали усі вільні ділянки біля шкіл і садочків громади, а також ділянки, які не в змозі обробляти місцеві жителі, розповідає голова Зорівської громади Галина Галушко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Зорівська громада стала учасником пілотного проекту «Сади Перемоги». За цим проектом громаді надали посадковий матеріал, а також біодобрива.

За словами Галини Галушко, майбутній врожай планують використати на власні потреби. У першу чергу на харчування дітей у садочках та школах.

«Раніше придбання продуктів, зокрема овочів, для харчування дітей в школах і садочках фінансувалося з бюджету громади. На це йшли великі кошти. Ми подумали, що можемо перекрити ці поставки власними силами. Зараз ці витрати ми мінімізуємо і використовуватиме овочі, висаджені в рамках проекту «Сади перемоги», – розповіла Галина Галушко.

Також продукція, вирощена в рамках проекту, використовуватимуть, як допомогу переселенцям, яких в громаді близько 200 осіб, та передаватимуть в ЗСУ. Для того, щоб врожай був гарний, замовили спеціальні біодобрива.

Завдяки співпраці із партнерами із Канади громада безкоштовно отримала автоклав. Його встановили в Мехедівській школі. Тепер виготовляти тушонку для потреба шкіл і садочків, а також ЗСУ, будуть в одному місці. Це зменшить транспорті витрати, оптимізує процесу і дозволить створити кілька робочих місць.

Проте на цьому невеличка громада в Золотоніському районі не зупиняється.

«Ми написали десятки листів спонсорам і меценатам, де просимо надати нам безкоштовно сушарку, крапельний полив для полів, сушарку для овочів і навіть інвентар. Як кажуть, з миру по нитці. В кожному листі ми аргументуємо ці потреби, доводимо і навіть надаємо розрахунки», – розповіла Галина Галушко.

Вона зізнається, що навіть є певні результати.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

телеграм-канал – https://t.me/vikka_news

фейсбук-сторінка –  www.facebook.com/TelekanalVIKKA 

канал на YouTube – www.youtube.com/c/vikkanews 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Комунальники Черкас готують пляжі до літнього сезону

Комунальники активно працюють над відновленням та покращенням пляжів до літнього сезону. Про це повідомили у пресслужбі КП "Благоустрій". Вони відновлюють...

5 ветеранів з Черкащини залучать в громади майже 7 млн грн

5 ветеранських бізнесів з Черкащини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x