НовиниОсвітаОблаштовувати укриття в черкаських дитсадках треба зі згоди департаменту освіти,...

Облаштовувати укриття в черкаських дитсадках треба зі згоди департаменту освіти, — офіційне роз’яснення

-

- Advertisment -

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради надав офіційне роз’яснення щодо облаштування укриття в приміщенні одного з дошкільних навчальних закладів міста.

Йдеться про один із дитсадків, у якому керівник зініціював зусиллями колективу створити сховище на випадок повітряної тривоги, аби мати можливість приймати дітей з нового навчального року. Про це у своєму сюжеті розповідало «Суспільне Черкаси».

Фото — «Суспільне Черкаси»

За інформацією департаменту, наразі будь-які роботи в приміщенні дитсадка припинили, оскільки офіційно це приміщення відповідно до Порядку облаштування укриттів у закладах освіти не підпадає під таке, що можна облаштувати як укриття.

Близько двох місяців тому черкаські садочки почали поступово відновлювати свою роботу. Зараз у місті вже працює 23 заклади, і всі вони мають належним чином облаштовані укриття. У 30 інших ДНЗ ще триває процес аналізу профільними фахівцями технічної документації. Завідувачі садочків вносять пропозиції щодо облаштування наявних у закладах приміщень, які можуть бути безпечними укриттями.

Цей процес займає певний час, адже йдеться про безпеку дітей, і поспіх тут не має місця, – запевняють у департаменті освіти.

«Тим не менш, нещодавно призначена завідувачка одного із садочків одноосібно прийняла рішення почати «підготовку» одного з приміщеннь закладу, яке на її розсуд можливо було б облаштувати, як таке, що слугуватиме укриттям. Було залучено технічних працівників, а також запропоновано вихователям, які зараз перебувають у відпустках, на волонтерських засадах прийти та допомогти із розчищенням обраного приміщення.

Департамент освіти та гуманітарної політики є уповноваженим органом засновника закладів дошкільної освіти, а тому останні зобов’язані узгоджувати початок будь-яких робіт у закладі, адже це пов’язано, в першу чергу, із безпекою працівників, які виконують не заплановані та не передбачені у посадових обов’язках роботи», — роз’яснюють у департаменті.

Окрім цього, поблизу згаданого дитсадка розміщене укриття, облаштоване жителями прилеглого будинку та яке можна використовувати і для дітей ДНЗ, адже воно — у пішій доступності (час ходьби до нього не перевищує 5 хвилин).

Наразі питання облаштування укриттів — на щоденному контролі департаменту освіти та гуманітарної політики та, оскільки, згідно з технічною документацією, підстав облаштовувати там укриття не може бути, задля безпеки і дітей, і працівників, при відкритті закладу буде використовуватись укриття, яке розташоване поблизу.

У департаменті кажуть, що сформували спеціальну комісію для моніторингу та надання методичних рекомендацій щодо облаштування будівель та приміщень, що можуть бути тимчасово використані як укриття для учасників освітнього процесу.

Читайте також: Черкащанам нагадують про правила електробезпеки для дітей (ВІДЕО).

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x