НовиниОсвіта«Випускний перемоги» й свідоцтва НУШ: яким буде завершення навчального...

«Випускний перемоги» й свідоцтва НУШ: яким буде завершення навчального року в Черкасах? (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

В умовах воєнного стану завершення навчального року в черкаських закладах освіти буде незвичним. Які свідоцтва отримають молодші школярі й коли прощатимуться зі школою випускники — розповіла директорка черкаської гімназії №9 ім. О. Луценка, депутатка Черкаської обласної ради Ірина Топчій.

Щоб переглянути відео, прогортайте сторінку до кінця

Закінчення навчального року планується на 27 травня для учнів усіх класів. Саме тоді школярі завершать дистанційні заняття й отримають річні оцінки.

Поетапним завершення року буде для учнів початкової школи. Як розповіла директорка 9-ї гімназії, уперше цього року випускники 4-х класів отримають свідоцтво навчальних досягнень — документ, що засвідчуватиме завершення навчання в початковій школі. Таке посвідчення відбудеться вперше в історії української освіти.

— Реформа нової української школи із пілотного проєкту вже остаточно переходить в базову освіту, тому діти отримають документ про те, шо вони звершили навчання в НУШ. Будуть проаналізовані не просто знання з предметів, а вміння й компетенції кожної дитини. Тобто в документі буде оцінено й бажання дитини навчатися, і те, як вона вміє комунікувати з оточенням та інтегрувати свої знання в уміння й навички. Це абслютно нові для нас критерії оцінювання навчальних досягнень, — розповідає Ірина Топчій.

Це буде коротка характеристика, що посвідчуватиме високий, достатній, середній або початковий рівень досягнень учня. Оцінок як таких у цих свідоцтвах не буде. У 5-й клас діти, які завершили навчання в початковій шволі, вже йтимуть за програмою НУШ.

Відразу після завершення навчання, 1 червня, вручать свідоцтва про здобуття базової загальної середньої освіти випускникам 9-х класів. Це будуть звичайні свідоцтва, що дозволять продовжити шкільне навчання або спробувати свої сили в коледжах, училищах та інших закладах.

Випускний вечір для черкаських 11-класників планують проводити 4 червня.

— З огляду на воєнний стан, масових зібрань не буде, тож випускники святкуватимуть свій випускний надії й перемоги — так ми його між собою називаємо — у закладах освіти, — говорить директорка гімназії.

За словами Ірини Топчій, у школах спробують поєднати традиції й елементи свята останнього дзвоника й випускного. Тоді 11-класникам і вручать свідоцтва про повну загальну середню освіту.

Директорка 9-ї гімназії зауважила, що традиційні ДПА й ЗНО школа не проводитиме, адже цьогоріч випускники звільнені від таких оцінювань. Після випуского 11-класники почнуть готуватися до мультипредметного тесту, що має відбутися орієнтовно в середині липня.

Більше дивіться у відеоінтерв’ю:

YouTube player

Нагадаємо, у міськраді повідомили про особливості проведення випуского в Черкасах.

Читайте також: Як цього року першокласників прийматимуть до черкаських шкіл?

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x