НовиниЧеркащинаЯк ужитися з багатьма людьми в одному помешканні?

Як ужитися з багатьма людьми в одному помешканні?

-

- Advertisment -

Сьогодні багато людей оселилися у своїх друзів, родичів або просто знайомих. Велике скупчення людей часто може призводити до конфліктних ситуацій, особливо через те, що ми всі зараз перебуваємо в стресі та можемо переживати втрати. Повідомляють на сайті Центру громадського здоров’я України.

родина сім'я
tviysvit.com.ua

Як організувати простір так, аби ужитися великою кількістю людей на одній території? Ось кілька правил, які ви зможете адаптувати до тих умов, у яких зараз опинилися.

  • Дотримуйтеся розпорядку дня.Організуйте час так, щоби всі снідали, обідали та вечеряли в один час. Виходьте на прогулянки після прийому їжі, якщо це безпечно. Створіть маленькі ритуали, які будуть повторюватися щодня. Це допоможе й біологічному годиннику розуміти що відбувається, і жителям однієї оселі спланувати день.
  • Визначте зони в оселі.Складіть правила щодо домашнього простору, щоб усі знали, що й де відбувається. Навіть якщо ви живете в однокімнатній квартирі, вам варто спробувати визначити зони «роботи», «відпочинку», «конфіденційності» та «взаємодії».
    Коли ми всі перебуваємо в одному помешканні, важливо знайти можливість побути наодинці із собою. Зробіть невелику перерву і зробіть щось для себе — ведіть щоденник або дивіться серіал.
  • Допоможіть дітям адаптуватися.Важливо, щоби діти розуміли правила поведінки в оселі. Відповідальність батьків — донести ці правила та переконатися, що діти їх розуміють. Для дітей надзвичайно важливе дотримання режиму дня.
  • Говоріть про речі, які вас турбують.Не замовчуйте події, які відбуваються, особливо при дітях: їм важливо пояснити чому ви виїхали з дому, чому ви вимушені ночувати в незнайомому місці та що насправді відбувається. Проте піклуйтеся про те, щоб обговорення війни не перетворювалося на токсичну розмову.
  • Домовтеся про кодові слова або дії.Наприклад, слово «океан» може означати, що ви зараз хочете побути в тиші та просите залишитися наодинці. Або ж у вас облаштований так званий куточок інтроверта, де за замовчуванням можна посидіти й помовчати.
  • Ставтеся одне до одного з добротою.Незалежно від того, з ким ви ділите простір, будь-які стосунки може покращити доброзичливість. Визнайте, що всі будуть відчувати певне напруження, але намагайтеся зберігати спокій та позитив: берегти психічне здоров’я також дуже важливо.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x