НовиниЧеркащина#WorldSaveUkraine: черкащан закликають розповісти світові про Україну

#WorldSaveUkraine: черкащан закликають розповісти світові про Україну

-

- Advertisment -

Герої, зірки й народні депутати разом із представниками діаспори закликають усіх розповісти світові про Україну, підтримавши флешмоб #WorldSaveUkraine, зініційований «Академією сучасного політика».

Для цього у фейсбуці потрібно розповісти про те, що цінного й унікального маємо в Україні, через що важливо зберегти її цілісність, життя й свободу громадян, а також – про правду поточних подій із позначенням міжнародних організацій та політиків.

До розповідей в рамках флешмобу «Україна – серце Європи! Почуйте його!» потрібно додавати хештег #WorldSaveUkraine та посилання на відеопоради щодо оформлення дописів, аби читачі знали, як долучатися і де глянути приклади.

Робити такі публікації можна в будь-який момент упродовж 2022 року, та нині це є особливо важливо, адже в світових ЗМІ згадки про Україну, її громадян лунають переважно як суха статистика, чим завдячуємо вічно мізерному фінансуванню культурно-дипломатичних програм, які б мали додавати іноземцям прихильності до нашої держави.

Організатори флешмобу пропонують показувати й писати про видатних українців, унікальні місця, проєкти чи організації з важливою місією або будь-які інші національні особливості, цінності на власний вибір. Позначати в дописах когось не обов’язково, та бажано (приклади міжнародних організацій, політиків зазначені в описі до відео).

Так, наприклад, «кіборг» Микола Тихонов розповів про «Українські Мальдіви» на Кінбурнській косі, а «голос Майдану» Євген Нищук увінчав свою розповідь словами: «Ми – країна, що не має страху в очах, натомість має унікальне почуття гумору. Лише сила і любов».

Фрагмент допису Миколи Тихонова

Народні депутати теж піднесли своє оточення: Андрій Боблях писав про полтавських хлопців з Національної паралімпійської збірної України з голболу, Лариса Білозір повідала про «Український Версаль» – палац Потоцьких на Вінниччині, Іван Чайківський – про особливі села та офіс Святого Миколая, Людмила Марченко – про перлину Тернопільщини – Збаразький замок. А колишня міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич висвітлила реалізовану реформу «Нова українська школа».

Фрагмент допису Івана Чайківського

У мережі за хештегом #WorldSaveUkraine можна побачити дописи і про українські цінності, й про оперного співака-героя, і про винаходи, культурні й туристичні проекти, а ще – про історичну справедливість, найдавніший храм на Землі, найбільшу площу Європи, цілющі джерела та водоспади, міста музики та Лева й інші туристичні перлини.

Фрагмент допису про місто музики

Фешмоб уже підтримали співаки Руслана Лижичко, Марія Бурмака, Ілларія, Віктор Павлік, ексдиректорка Українського культурного фонду Юлія Федів, громадські діячі й інші, хто живе з Україною в серці.

Ініціативу започаткувала Марія Колесник (українка з Данії) разом зі спільнотою «Академії сучасного політика», політологом Олександром Палієм. Свого часу їх надихнув допис засновниці Українського кризового медіа центру Наталії Попович. Згодом приєдналися до оргкомітету Український культурний центр в Бельгії, Центр зовнішньополітичних досліджень «OPAD» та Всеукраїнське об’єднання «Вінничанка».

Організатори пропонують долучатися не лише в статусі учасників, а й ставати партнерами – організаційними, інформаційними, ресурсними, підтримуючи флешмоб та нові етапи акції впродовж 2022 року. Зголошуватися краще, пишучи в приватні повідомлення на сторінку Академії або на електронну адресу projectaspua@gmail.com.

Як повідомляв сайт vikka.ua, оркестр народних інструментів із Черкас виборов перемогу в конкурсі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Неподалік Черкас у ДТП загинули мотоцикліст і його пасажир

На Черкащині в селі Червона Слобода сталася смертельна аварія. Загинули водій мотоцикла та його пасажир. Слідчі відкрили кримінальне провадження....

На Черкащині оголосили конкурс на 20 приміських автобусних маршрутів (ПЕРЕЛІК)

Черкаська обласна військова адміністрація оголосила конкурс на 20 приміських автобусних маршрутів. Вони охоплюють міста і села всіх чотирьох районів...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x