НовиниЗдоров'яПонад 300 невакцинованих педагогів відсторонили від роботи на Черкащині

Понад 300 невакцинованих педагогів відсторонили від роботи на Черкащині

-

- Advertisment -

Через відсутність щеплення проти коронавірусу від роботи відсторонили 597 працівників закладів освіти в Черкаській області, із них 347 – педагоги. Про це на брифінгу щодо епідситуації в Черкаській області повідомила заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова.

За показниками минулої доби кількість захворілих на коронавірус (359) перевищує кількість видужалих (241).

Як повідомила Лариса Кошова, зменшення захворюваності поки не спостерігається: на стаціонарному лікуванні перебувають 1088 черкащан, минулого тижня – 1082. Усього по області від ковіду лікується 15590 осіб.

Наразі із 590 закладів дошкільної освіти на Черкащині працює 570 закладів (97%). На дистанційну форму навчання деякі садочки переведені через захорюваність на ковід, ще частина закладів – через ремонтні роботи.

Із 493 закладів середньої освіти у звичному режимі працює 448 шкіл (у 43-х навчаються лише діти 1–4 класів).

За рішенням педагогічних рад на дистанційці перебувають учні 1–11 класів зі 45 закладів, із яких у 12 шкіл не досягнута стовідсоткова вакцинація. Іще 5 закладів навчаються з дому через захворюваність працівників.

За інформацією Лариси Кошової, наразі в області хворіє 192 учні і 114 працівників, 85 класів – на самоізоляції (2008 учнів і 52 працівники).

Із 7 вишів на Черкащині очно працює лише Черкаський інститут пожежної безпеки, решта – на дистанційці. Заочно працюють і 14 із 19 закладів професійно-технічної освіти.

Як повідомила заступниця голови Черкаської ОДА, першою дозою вже провакциновано 2881 освітян, двома дозами – 34633. Загалом – 96,4% провакцинованих працівників.

Повний курс вакцинації наразі є у 88,8% працівників закладів дошкільної освіти, 90,3% працівників закладів середньої освіти, 88,6% – закладів професійно-технічної освіти, 85% – закладів передвищої освіти, 81,5% – закладів вищої освіти й 85,8% – закладів позашкільної освіти.

Починаючи з 8 листопада на Черкащині відсторонено від роботи 597 працівників закладів освіти, із них 347 – педагоги.

Наразі в Черкаській області наявні всі види вакцин: CoronaVac, Pfizer, AstraZeneca і Moderna. Продовжують працювати 101 пункт щеплень, 25 мобільних бригад та 32 центри вакцинації.

Лариса Кошова також зауважила, що МОЗ рекомендує проводити щеплення дітям від 12 років. У такому віці вакцинуватися можуть ті, хто не належать до групи ризику й отримали повний курс «рутинних» щеплень (відповідно до календаря щеплень). Діти від 12 до 18 років можуть отримати вакцину Pfizer.

Як повідомляла vikka.ua, у додатку «Дія» з’явився сертифікат перехворілого на коронавірус.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x