НовиниЧеркащинаПомер український письменник, уродженець Черкащини

Помер український письменник, уродженець Черкащини

-

- Advertisment -

Помер Володимир Рутківський – український поет, автор дитячої прози. Про це повідомляє на «Фейсбук» Наталя Марченко, провідний бібліограф Науково-методичного відділу у Національній бібліотеці для дітей.

Володимир Григорович Рутківський народився 18 квітня 1937 року в селі Хрестителеве Чорнобаївського району Черкаської області.

Серед найвідоміших творів автора фентезі роман «Сторожова застава» та тетралогія «Джури» про пригоди козаків-характерників Швайки, Грицика та Санька.

Володимир Рутківський
Володимир Рутківський

«Володимир Рутківський – письменник із необмеженим ресурсом Фантазування та Любові! Іржа дорослості ніколи не торкалася його потужної дитячої вибухової уяви, а гіркий життєвий досвід і на мить не пригасив всеперемагаючої сердечності.

Він пише поза «концептами» й «моделями», «вимогами ринку» й «настановами сьогодення». Пише від душі, від повноти Божого Дару та непідробної щиросердної цікавості до життя і людей.

Книжки В. Рутківського обеззброюють і притягують дитячою відвертістю та чистотою, глибиною переживання «миті життя», відкритістю письменницького погляду на Людину та вірою у всеперемагаюче Добро у кожному з нас.

Творчість Володимира Рутківського знаменувала собою постання новітнього канону вітчизняної літератури для дітей і юнацтва в Україні та на завжди залишиться однією зі знакових віх у її розвитку» – пише Наталя Марченко.

Читайте також на vikka.ua: Будинки без майбутнього: як зникають зразки культурної спадщини Черкас (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x