НовиниЧеркащинаБільшість безробітних на Черкащині мають вищу освіту

Більшість безробітних на Черкащині мають вищу освіту

-

- Advertisment -

За статистикою більшість черкащан, які шукають роботу, мають вищу освіту. Їх показник становить 51%. Лише 35% зареєстрованих безробітних мали професійно-технічну освіту, 14% – загальну середню освіту.

Про це повідомляють у відділі статистики та прогнозування обласного центру зайнятості.

Так, станом на 1 вересня 2021 року послугами Черкаської обласної служби зайнятості скористалися 14,6 тис. зареєстрованих безробітних, що на 25,2% менше, ніж на відповідну дату минулого року.

За статистикою опинилися без роботи 5,6 тис. чоловіків (або 38,3%), та 9 тис. жінок (або 61,7%). Чверть зареєстрованих безробітних були у віці до 35 років; 28% – у віці від 35 до 45 років; 30% – у віці від 45 до 55 років; і майже кожен п’ятий (17,4%) – понад 55 років.

За видами економічної діяльності, серед безробітних, які мали професійний досвід, 24,3% раніше працювали у сільському господарстві; 15,9% – в оптовій та роздрібній торгівлі; 13,9% – у державному управлінні й соціальному страхуванні; 11,7% – на підприємствах переробної промисловості.

За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації устаткування (20,4%); працівники сфери торгівлі та послуг (16,7%); представники найпростіших професій (14%); керівники, менеджери (12,5%).

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині здорожчали яйця, цукор та м’ясо.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x