НовиниЧеркащинаЛісівники пройшли спеціалізовані навчання на Черкащині (Фото)

Лісівники пройшли спеціалізовані навчання на Черкащині (Фото)

-

- Advertisment -

Днями у Чигиринському держлісгоспі відбувся виїзний семінар-навчання для працівників державної лісової охорони. Учасники розглянули питання захисту лісів Черкащини від шкідників і хвороб.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

lis-ck.gov.ua

На захід були запрошені головні лісничі та інженери охорони і захисту лісу держлісгоспів. Також у участь у семінарі взяв начальник відділу діагностики ДСЛП «Київлісозахист» Валерій Чавченко.

Семінар розпочали у Трушівському лісництві на одній з ділянок, де у 2020 році був виявлений осередок соснового шовкопряда. Як зазначив головний лісничий Чигиринського держлісгоспу Сергій Перов, торік здійснили винищувальні заходи у вигляді наземного хімобробітку в осередках соснового шовкопряда на загальній площі 502 га. Хімічний обробіток лісів на Черкащині, до минулого року, здійснювали у 2012, 2013, 2014 роках. Тоді винищувальні заходи проводилися на площах понад 8 тисяч гектарів і осередки поширення шкідників вдалося зупинити, як, до речі, і минулого року.

Наступним об’єктом стала контрольна площадка у Чигиринському лісництві, закладена для нагляду за звичайним сосновим пильщиком. У результаті огляду було визначено, що кількість зимуючих шкідників знаходиться в межах норми.

У Чигиринському держлісгоспі учасники заходу оглянули спеціальну установку – аерозольний генератор «ГАРД» – генератор аерозольний регульованої дисперсності, який застосовують чигиринські лісівники для проведення хімічного обробітку лісів. Він розміщений на базі автомобіля УРАЛ і розпилює робочу рідину на хвою, шкідник поїдає цю хвою і гине. Така установка, до речі, єдина серед держлісгоспів Черкащини.

Окрім цього лісівники прослухали лекцію щодо основних хвоє- та листогризучих шкідників, їх біологію та методи боротьби. Було наголошено на важливості вчасного проведення рекогносцирувальних обстежень у весняний період, адже основні шкідники лісу розвиваються саме навесні.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині проводять рейди по виявленню стихійних смітників.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Міський депутат допоміг асфальтувати двори у Черкасах (ВІДЕО)

У дворі одного з Черкаських ОСББ зробили ямковий ремонт. Для мешканців вартість непідйомна, тому шукали, хто зможе допомогти. Інформує...

На війні з росією загинув бойовий медик з Умані

На війні загинув воїн-захисник, бойовий медик, старший солдат Щербатюк Сергій, 1984 року народження. Про це повідомляє міська голова Умані...

Цікаве:

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...

Ювелірні вироби як інвестиція: що потрібно знати

Економічна ситуація у світі не характеризується стабільністю, тому виникає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x