Новини на ВІККАСпортивні новиниПричини створення Європейської Суперліги

Причини створення Європейської Суперліги

-

- Advertisment -

Експерти аудиторської компанії KPMG Football Benchmark розповіли, що послужило передумовою до створення нового європейського турніру, який об’єднав топові європейські клуби, – Європейської Суперліги.

На думку аудиторів, за останнім часом топ-сегмент футбольного ринку зазнав трансформацію: клуби поступово переходять до моделі медіа- та розважальних компаній і більшою мірою орієнтовані на так зване покоління Z, яке залучають нові комунікаційні рішення. Завдяки соціальним мережам та новим підходам до створення контенту у команд з’являються вболівальники по всьому світу, трансляції зробили футбол доступним в будь-який час і за відносно низькою ціною.

футбол
footballua.tv

Трансформація медіаринку разом з фінансовим fair-play привели до поляризації як фінансових, так і спортивних показників, вважають експерти. За останні 20 років тільки три команди, що виступають поза ліг Великої п’ятірки (АПЛ, Ла Ліги, Бундесліги, Серії А і Ліги 1), виходили до півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА, і лише одна з них, «Порту» , перемогла в турнірі в 2004 році, інформує bookmaker-ratings.by.

Ця трансформація відбивається, зокрема, в поступову зміну структури доходів топ-10 європейських клубів за останнє десятиліття. У KPMG відзначають, що частка доходів від проведення матчів поступово знижувалася, в той час як комерційні доходи (які багато в чому залежать від цінності бренду) значно зросли і обігнали доходи від трансляцій незважаючи на те, що вартість медіаправ як на національні чемпіонати, так і на змагання УЄФА також росла.

Експерти компанії зазначають, що існуюча економічна модель європейського футболу стає все більш нестійкою. Незважаючи на спроби стабілізувати ситуацію і не допустити збитків (в основному за рахунок фінансового fair-play), галузь не змогла належним чином контролювати витрати клубів: завищені зарплати гравців в поєднанні зі зростаючими трансферними і агентськими виплатами створюють суттєву фінансову навантаження.

А пандемія коронавірусу лише посилила нестабільність системи і наголосила на необхідності реагувати на поточні виклики.

Можливо, причиною футбольної «революції» стала нездатність більшості учасників футбольного ринку адаптуватися до нових умов і трендам, продиктованим трансформацією, вважають в KPMG. Однак, до чого призведе цей переворот і який стане структура європейського футболу, ще належить дізнатися.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x