НовиниЧеркащинаПроєкт Євросоюзу шукає на Черкащині охочих створити соціальні підприємства

Проєкт Євросоюзу шукає на Черкащині охочих створити соціальні підприємства

-

- Advertisment -

«EU4Youth – розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців у Молдові та Україні» – так називається проєкт, який реалізують за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Його представлено у Черкасах з метою залучити людей з інвалідністю (особливо молодь) до соціального життя, зменшити безробіття серед категорійних людей, навчати нас жити за принципами добра і людяності. З ініціативою впровадження такого проєкту до департаменту соцполітики звернулася старший асистент проєкту ЄС Маіна Кулик. Про це інформує пресслужба департаменту.

«В Україні діють кілька успішних соціальних проєктів, – розповіла Маіна Кулик. – Приміром, у Краматорську мами з дітьми збирають, пакують і успішно реалізують «Інклюзивні трав’яні чаї». У Луцьку діє кав’ярня, де працюють «сонячні» підлітки із синдромом Дауна, у Миколаєві три роки успішно працює мануфактура шоколаду, у Вінниці в інклюзивній пекарні печуть крафтовий хліб, здобу, зефір».

У межах реалізації нового проекту «EU4Youth – розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців в Молдові та Україні» вже напрацьовано зміни до законодавства. Створено 6 соціальних лабораторій, одна з яких діятиме в Черкасах.

Усім, хто зацікавлений у розвитку соціального підприємництва, пропонують подавати проєкти початківців (стартапи) для відбору. Кращі 10 проєктів будуть профінансовані з Євросоюзу – до 10 тисяч євро за кожен.

«Цей проєкт Євросоюзу може значно посилити соціальне підприємництво у місті, змотивувати соціально вразливі категорії людей до активніших дій», – переконана пані Маіна.

Лідери проєкту звернулися за підтримкою в департамент соціальної політики Черкаської міської ради, яка всіляко популяризує ідеї максимальної соціалізації людей вразливих категорій.

Директор департаменту Євгеній Данченко зазначив: «Ми зацікавлені, аби гранти зайшли в Черкаси, тому готовий підтримувати. В місті діє територіальний центр з надання соціальної допомоги, куди приходять багато активних людей третього віку, діє центр реабілітації для дітей і молоді з інвалідністю «Жага життя» тощо, – на цих площадках ми можемо втілювати такі соціальні проєкти, створювати робочі місця».

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Золотоніщині добудовують амбулаторію.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

У Черкаському ЦНАПі представили нові художні виставки

У Черкаському ЦНАПі діє арт-простір, де обдаровані черкасці мають можливість презентувати свої роботи. Днями у закладі представили дві нові...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x