НовиниЧеркащинаВесна теплом не балує: якою буде погода на Черкащині...

Весна теплом не балує: якою буде погода на Черкащині у вихідні

-

- Advertisment -
tsn.ua

Прохолодна погодна останніх днів не бажана, але цілком закономірна, оскільки спостерігається безперервне підкачування холодних повітряних мас з арктичного басейну, які перешкоджають надходженню справжнього весняного тепла. Потепління стримують північні процеси, які нетипово домінують у цьому році, проте «маленькі кроки весни» відчуваються майже щодня.

Начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань розповів у Facebook, якої погоди чекати найближчими днями.

У п’ятницю та суботу погоду Черкащини формуватиме виступ антициклону «MARGARETHE» із півдня. Сонячна енергія вдень прогріватиме повітря у п’ятницю до +8 градусів, у вихідні до +12 градусів. Вночі без змін – близько 0 градусів. Істотних опадів не прогнозують.

А вже вдень у неділю синоптична ситуація зміниться. Атмосферні фронти циклону «QUASIMODO» зіпсують погодну ідилію: розпочнуться дощі часом з мокрим снігом, які «перейдуть» у понеділок. Адвекція тепла спровокує виникнення місцевих туманів. Тож для проведення господарських та весняно-польових робіт використовуйте кожну погожу годину.

Вже у найближчі вихідні, в ніч з 27 на 28 березня, о 3 годині ранку стрілки годинників в Україні переведуть на годину вперед – доведеться прокидатися раніше. Переведення годинників здійснюється для того, щоб людина могла працювати довше і використовувати при цьому менше штучного освітлення. Для адаптування до літнього часу допомогою буде врахування прогнозу погоди.

За довгостроковим прогнозом, із 31 березня – нетривалий сплеск тепла +15..+17 градусів.

1′

Як повідомляв сайт vikka.ua, у лісах Черкащини порахували диких звірів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x