НовиниЧеркащинаНа Черкащині стартував опалювальний сезон

На Черкащині стартував опалювальний сезон

-

- Advertisment -

Опалювальний сезон стартував на Черкащині. Розпочали його з 19 жовтня. Першочергово почали запуск закладів охорони здоров’я, потім дошкільні заклади, заклади освіти, житлові будинки.

У Черкасах, як обласному центрі, ухвалили рішення розпочати пуск теплоносія до житлових будинків з 28 жовтня. Температурний режим дозволяв це зробити, пише пресслужба ОДА.

Із 15 населених пунктів області, де є централізоване опалення, станом на 28 жовтня пуск тепла відбувся в усіх, крім м. Ватутіне де запланована подача теплоносія з 1 листопада, у населених пунктах Черкаського району запланований пуск на 2-3 листопада, неврегульоване питання пуску тепла у м. Сміла.

Не зважаючи на вчасне забезпечення теплом жителів Черкащини, питання розрахунків споживачів за отримані послуги є досить складним для підприємств теплопостачання нашої області. Заборгованість населення за послуги теплопостачання станом на 1 жовтня склала 177,5 млн грн. За період минулого опалювального сезону вона зросла майже на 39 млн грн з урахуванням сплати протягом неопалювального періоду цього року.

В умовах невідповідності діючих тарифів фактичній вартості теплової енергії (вартість газу, що закладена в нових тарифах на тепло на рівні 4500 грн за тис.м3, в порівнянні з доведеною вартістю газу у жовтні на рівні 6500 грн/тис м3), недостатнього рівня розрахунків споживачів за теплову енергію, проведення авансових платежів перед енерго-, газопостачальними компаніями, підприємство не має можливості забезпечити своєчасні розрахунки за спожитий природний газ, який необхідний для виробництва теплоносія споживачам.

На сьогодні одним із джерел тимчасового покриття витрат підприємства є кошти, не сплачені населенням та іншими споживачами за отримані послуги.

Тому, враховуючи критичний фінансовий стан підприємств галузі, споживачів просять своєчасно та в повному обсязі проводити оплату за спожиті послуги теплопостачання. Тільки за умови існування партнерських відносин між підприємством та споживачами можливе отримання послуг належної якості.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Смілі судитимуть члена виборчої комісії, яка приховала виборчі бюлетені.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x