Новини на ВІККАВіККА-новиниБетонними стежинами по Митницькому гаю...

Бетонними стежинами по Митницькому гаю…

-

- Advertisment -

Одним з елітних районів міста вважають Митницю. Порівняно нові будинки, близько до центру та чудовий краєвид з вікна. Проте має Митниця і недоліки. Район асфальту та бетону – тут найменше зелених насаджень. Чому на Митниці мало затінків та чи покращиться ситуація в майбутньому – дивіться у сюжеті далі.

Удень дитячі майданчики на Митниці пустують. На розпечених сонцем гойдалках можна яйця смажити. На більшості з них немає жодного деревця. Мами не наважуються гуляти з дітьми. А якщо і приходять, то лише на декілька хвилин.
Валерія, молода мама: «Я гуляю с ребенком каждый день: утром и вечером. Хотелось, чтобы озеленение площадки было больше, не только этой, ну и других, которые находятся в других дворах, чтобы можно было спрятаться с ребенком под тень и посидеть на лавочке».
Майданчики в районі 700-річчя добре захищені від сонця деревами. Радісний дитячий сміх не стихає тут і в обідню пору.
На Митниці бракує дерев не тому, що влада лінується. За словами Володимира Гусаченка, начальника відділу екології та раціонального природокорисування, озеленення в більшості місць на Митниці неможливе. Оскільки близько під землею пролягають комунікації. Є певні нормативи, якими заборонено висаджувати дерева за пять мертів від тепло- та водомереж. У таких охоронних зонах можна облаштовувати лише газони. Проте, пан Володимир зазначає, що на деяких майданчиках все ж таки дерева садити можна.

Володимир Гусаченко, начальник відділу екології та раціонального природокористування: «Це є недопрацювання, що встановлюють майданчики, а не роблять озеленення».
Цього року в міському бюджеті грошей на озеленення не передбачено. Зазвичай кошти надходять лише з компенсаційних виплат. Підприємці, готуючи майданчик під забудову, вносять до міської скарбниці певну суму за зрубані дерева. Володимир Гусаченко говорить, що озеленювати Митницю треба з розумом: не можна саджати дерева, де і кому заманеться. Потрібно підбирати саджанці, відповідно до певної території. Жителі Митниці некомфортно почуваються в районі бетону та асфальту. Вони хочуть відпочивати в затінку дерев.
Анна, молода мама: «Если бы было позеленее – было бы гораздо лучше».
Володимир Гусаченко обіцяє, що нові дерева жителі мікрорайону побачать уже восени.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У центрі Черкас підготували інсталяцію до Великодня

У черкаському сквері «Юність» розмістили розмальовані писанки, великоднє дерево та інші декорації до Великодня. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Комунальники Черкас готують пляжі до літнього сезону

Комунальники активно працюють над відновленням та покращенням пляжів до літнього сезону. Про це повідомили у пресслужбі КП "Благоустрій". Вони відновлюють...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x