БлогиНе вірили до останнього

Не вірили до останнього

-

- Advertisment -

Ось до ангелів пішов і Толя.

Канівський свободівець Анатолій Чупилка – завжди усміхнений, діяльний, надійний. Він був одним із керівників Черкаської "Свободи" під час Революції Гідності у Києві. Де була найбільша небезпека – там майорів холодноярський прапор – оберіг Черкаських свободівців. А поряд з прапором обов’язково був Толя. І сьогодні прапор був з Анатолієм.

Коли вже погнали Януковича, Толя й далі тримав порядок на п’ятому поверсі Київради. І це був єдиний поверх, який не розграбували. Він не дав мародерствувати народне майно.

З революції відразу пішов на війну. Як націоналіст та колишній десантник діяв за принципом "ніхто, крім нас". Спочатку їздив добровольцем. Згодом добився, щоб офіційно зарахували у 90-ий окремий десантно-штурмовий батальйон (Житомир) 81-ї окремої аеромобільної бригади.

Навіть коли обрали депутатом Черкаської облради, не змінив камуфляж на депутатський костюм. Планував зробити це після перемоги.

У грудні минулого року дізнався, що на сусідніх позиціях у Пісках наші: Вітя Лавренчук з 1 Чернігівської танкової бригади і Толя Чупилка. Хотів зустрітися з обома. Вітя загинув через день. А Толі так і не вдалося підійти під республіку "Міст". А 20-го січня, поспішаючи на допомогу своїм в донецький аеропорт, Толя зник.

Його побратими бачили, як Толя, вистрибуючи з БеТееРа, загинув від вибуху. Але ми не вірили до останнього. Ходили в СБУ, ГУР, шукали через командирів і військкомат. Історія навчила, що боротися і вірити треба до останнього.

Ще минулого року троє моїх побратимів бачили, як розстріляли під Іловайськом Вадима Левковського "Тезку". Тоді я написав некролог у своєму фейсбуці. А через місяць "Тезка" відписав комент під дописом: "рано мене хоронити".

Тому, що Толі немає, не вірив до останнього. І зараз не віриться. Земля в Каневі забрала тіло. Дух націоналіста-"кіборга" й далі продовжує борню. Я не кажу тобі Толю "прощай". До зустрічі, Друже! Перемога обов’язково буде за нами…

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Юрій Сиротюк
Юрій Сиротюк
народний депутат України VII скликання, уповноважений у Черкаській області від ВО "Свобода"
- Advertisement -

На Черкащині зафіксували 15 випадків хвороби Лайма

Протягом цього року на Черкащині зафіксували 15 випадків хвороби Лайма. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного центру контролю й...

Черкаські патрульні виявили водія без прав та транспортний засіб із підробленим VIN-номером

Вчора, близько 10 години, патрульні на вулиці Героїв Холодного Яру помітили автомобіль Ford Transit, який рухався з порушенням правил...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x