НовиниЧеркащинаУ Кам’янці митці з усієї країни створюють Сквер Героїв...

У Кам’янці митці з усієї країни створюють Сквер Героїв (ФОТО)

-

- Advertisment -

На Черкащині – історична подія. Днями до Кам’янки з’їхались митці з усієї країни, аби увіковічнити пам’ять героїв, які боролись за нашу незалежність. Кам’янська громада єдина в області подала два проекти на грант від Міністерства культури "Малі міста – великі враження" і успішно виграла його. Про це сайту vikka.ua розповів очільник освітнього департаменту Черкас, кам’янчанин та один із членів ініціативної групи, яка створювала проекти, Сергій Воронов.

"Сьогодні відбувається реалізація одного з цих проектів. Він включає у себе симпозіум скульпторів з різних куточків України. Наступним етапом буде пленер художників зі всієї країни, а потім ще й театральні вистави для містян", – каже Воронов.

Проект втілює Кам’янський державний історико-культурний заповідник. Це буде мистецький фестиваль "Кам’янська земля – край славетних героїв". Так, після симпозіуму скульпторів біля історичного музею буде створено Сквер Героїв. Мистецький об’єкт представлятиме собою галерею образів героїв-земляків, які мають відношення до Кам’янщини та своєю діяльністю наближали українську державність.

Пленер живописців увінчається проведенням презентації виставки портретів видатних героїв-земляків у картинній галереї Кам’янського заповідника.

Бюджет міністерського гранту становить близько півмільйона гривень за співфінансування ініціативної групи – 250 тисяч гривень.

"Інколи розумієш, що треба вкладати в глобальне, щоб після тебе щось на цій землі лишилось, – коментує Сергій Воронов. – Втілення цього проекту – це дуже знакова подія у сфері культурного життя всієї області, тому що близько 20 років нічого подібного не відбувалось".

Офіційне відкриття проекту – 14 жовтня, до Дня захисника України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині мати загиблого героя отримала відзнаку за подвиг сина.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

32-річний черкащанин загинув у російсько-українській війні

Черкаська громада попрощалася зі старшим солдатом Сергієм Павленком. Захиснику було 32 роки. Про це повідомляє міський голова Черкас Анатолій...

Жителів Черкаської області попереджають про заморозки

На території Черкаської області похолодало. Температура повітря продовжить знижуватися. Про це пише директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Атмосферний...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x