НовиниЧеркащинаЧистота і вишукані страви: як правильно зустріти Рік Білого...

Чистота і вишукані страви: як правильно зустріти Рік Білого Металевого Щура (Рецепти, поради)

-

- Advertisment -

Вже за кілька годин ми зустрінемо Новий 2020 рік. Ми впевнені, кожен з вас особливо ретельно готується до цієї зустрічі, продумуючи до дрібниць святкування, складаючи новорічне меню. Символом прийдешнього року, за східним календарем буде Білий Металевий Щур. Тому всі святкування мають бути направлені на те, аби задобрити мудрого хвостатого хитруна. Як це зробити – читайте у матеріалі vikka.ua.

Які страви повинні бути на новорічному столі?

Згідно з китайським гороскопом, повелитель нового року дуже любить добре попоїсти. Тому святковий стіл має бути багатим, але без надлишку, адже гризуни не люблять безладу і зайвих трат.

Однак при формуванні меню краще уникати страв із яловичини. Адже за східною міфологією Бик, який буде символом наступного – 2021 року, перевіз Щура на своїй спині через річку, коли тварини добирались до Будди.

Також на столі не повинно бути страв з різким або яскраво вираженим запахом: квашені чи мариновані капуста й помідори, ваніль, кориця. Вони можуть відлякати Щура.

Щурі та миші люблять сир, тому цього продукту в різних варіаціях повинно бути на столі вдосталь. Його прекрасно доповнять вина. А от міцний алкоголь – не найкращий варіант для зустрічі 2020-го.

likehamster.ru

Важливо: їстівний декор страв у вигляді мишок, який нині пропонують безліч інтернет-ресурсів, навпаки – неприпустимий. Адже, зустрічаючи символ року, ми його тут же і з’їдаємо. Тому краще відмовтесь від таких милих прикрас на користь чогось мінімалістичного й вишуканого.

Рецепти до новорічного столу

Якщо ви ще й досі не придумали, чим вишуканим і надзвичайно смачним доповнити святковий стіл, сайт vikka.ua потурбувався й про це. Спеціально для наших читачів суперфіналіст кулінарного шоу "Майстер Шеф", канівчанин Серж Файний поділився ексклюзивними рецептами новорічних наїдків, які на 100% задобрять покровителя прийдешнього року.

Instagram Сержа Файного

Профітролі з мусом із лосося

Заварне тісто (пропорції можна подвоювати):

100г води

100г молока

4г солі

8г цукру

90г вершкового масла

120г борошна

160г яєць

Закип"ятіть воду, молоко, сіль, цукор, вершкове масло, додайте борошно і поступово вимішуйте, поки тісто не почне відставати від стінок сотейника.

Остудіть 7-8 хвилин, введіть до маси яйця та продовжуйте вимішувати протягом 15 хв до однорідності.

Випікати при температурі 180 градусів  25-30 хвилин.

Важливо: духовку не можна відкривати, поки випікаються профіт ролі!

Мус із лосося:

Свіжий лосось – 150г

Сир вершковий (Філадельфія) –75г

Закип"ятіть 500 мл води в середньому сотейнику, додайте чебрець, сіль, перець,оливкову олію, та лавровий лист.

Доведіть до кипіння, вимкніть і охолодіть до 80 градусів. Занурте у суміш нашу рибу на 15 хвилин.

Дістаньте, перебийте до однорідності із сиром. Наповніть мусом профіт ролі і можете подавати на новорічний стіл.

Якщо ж лосось у вас ще залишився, Серж даю безпрограшний варіант, як його швидко й красиво засолити.

Лосось "Гравлакс"

Світлина ganok.in.ua

Лосось – 1/1.5 кг

Сіль – 700г

Цукор – 700г

Буряк – 1кг

Кардамон сухий (цілий) – 10г

Коріандр сухий (цілий) – 10г

Лимон – 2шт

Буряк почистіть і натріть на мілкій терці. Натріть цедру лимонів та вичавіть з них сік. Змішайте з буряком.

Кардамон і коріандр перебийте в ступці, аби краще розкрився їхній аромат. Додайте сіль та цукор і змішайте з лимонно-буряковою сумішшю.

Рибу зачистіть від кісток,але не знімайте шкірку. Помістіть лосось в маринад так, щоб зверху його покривало сумішшю повністю. Залиште в холодильнику. 8 годин буде достатньо, аби рибка промаринувалась.

Дістаньте рибку з маринаду, промийте під холодною водою і обітріть серветками. Наріжте тоненькими слайсами і подавайте до новорічного столу.

Як оформити стіл для святкування Нового року?

Рік білого Металевого Щура необхідно зустрічати в оточенні білих та срібних відтінків: в оформленні новорічного столу повинні переважати кремовий, бежевий, молочний, світло-жовтий, сірий кольори. Аби дотриматись правила чистоти, яку так любить гризун, не залучайте більше трьох відтінків у сервіруванні. Покровитель року любить натуральне, тому композиції з живих ялинкових гілок і вази з різними фруктами – must have вашого столу.

2016rik.com.ua

Ще один обов’язковий аксесуар новорічного застілля – свічки: сріблястого, білого, сірого кольорів.

Перед застіллям – приберіть в домі

Покровитель прийдешнього року, як ми вже казали, – один із найохайніших представників китайського гороскопу. Тому не можна починати новорічне святкування, поки в домі безлад. Він може на цілий рік позбавити вашу оселю прихильності Щура. Викиньте зайвий мотлох, речі, якими ви не користуєтесь протягом тривалого часу, підшивки старих газет і журналів, списані блокноти. Не залишайте цю справу на новий рік, починайте його з чистого білого аркуша!

Сайт vikka.ua вже писав, як зробити так, щоб ваше новорічне застілля не закінчилось лікарняним ліжком чи зайвими кілограмами. Поради дієтологів і рецепти корисних святкових смаколиків читайте тут.

Зустрічайте цей рік яскраво!

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відкрили центр допомоги дітям, постраждалим від насилля (ВІДЕО)

Центр комплексної допомоги дітям, постраждалим від насилля, відкрили у Черкасах. Заклад працює із застосуванням моделі Барнхауса. Інформує власкор ВІККА. Черкаси...

Чому зростуть ціни на шоколад: пояснила фахівчиня з економіки з Черкас

У світі, і в Україні зокрема, зростає ціна на шоколад і какаво-бобові культури. Тому найближчим часом ціни на шоколадну...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x